Vil du se min ... ?

Angsten har spredt sig derude i eros-land, og mange er krøbet i flyverskjul, efter at nyhedsdirektøren på TV2, Michael Dyrby, for nylig følte sig tvunget til at sige sin stilling op. Ifølge ham selv, fordi han har sendt sexede billeder og film til sin tidligere elskerinde, og de bagefter er endt på nettet.

Jeg er selv en af dem, der her en stor svaghed for at udveksle små pikante film, lydfiler og fotos som opvarmning til et erotisk møde. Faktisk har jeg ikke overblik over, hvor meget ”kompromitterende materiale”, der ligger på diverse harddiske hos tidligere elskerinder. Det får mig dog på ingen måde til at ryste i bukserne, og egentlig forstår jeg heller ikke, at Michael Dyrby tager det så tungt. Hvorfor reagere så voldsomt på, at folk måske kan snuble over et par billeder af hans tissemand?

Jeg anerkender fuldstændig, at det kan være frustrerende og endda sorgfuldt at få offentliggjort intime billeder af sig selv, uden at man har givet sit samtykke. Og oplever man det som ulykkeligt, trøster det næppe, at der bizart nok samtidig er eksempler på, at det i sidste ende kan styrke ens karriere. Både Pamela Anderson og Paris Hilton har for eksempel bygget deres berømmelse på, at de medvirkede i erotiske hjemmevideoer, som blev lækket. Hvem ved, når stormen har lagt sig, ender historien om Michael Dyrbys sexede korrespondance måske også til hans fordel.

Men som sagt, eksemplerne på folk, der har oplevet det som skadelig er helt sikkert flere. Hvad kan vi så gøre for ikke selv at blive ramt?

Med mindre man kaster sig ud i den håbløse mission aldrig at smide tøjet, når der er et kamera i nærheden, ser jeg egentlig kun to muligheder.

Det ene er, at man skal sørge for at behandle sine ekskærester så godt, at de aldrig kan finde på hævne sig. Når folk hævner sig, er det jo, fordi de føler sig forsmået og trådt på. Vi har alle sammen prøvet at stå midt i brud, hvor vi blev såret eller selv sårede andre, og hvor et drama kom ud af kontrol. Og meget tyder på, at vi danskere generelt er dårlige til at kommunikere i sådan en situation. Måske fordi alt for mange i dag betragter kærlighed som et forbrug, hvor vi hensynsløst har lov til at vrage dem, der ikke længere giver os det, vi vil have.

Jeg synes, at der skulle være et fag i skolen, hvor vi fik nogle psykologiske redskaber, som lærte os at tage ansvar for at slå op på en ordentlig måde og ikke at handle overilet på hævnfølelser.

I disse sparetider har det dog nok lidt lange udsigter.

Så er mit andet forslag nemmere og billigere at indføre. Det går ud på én gang for alle at gøre op med mode- og fitnessbranchens kedsommelige kropsidealer og afskaffe danskernes skam over deres kroppe. En skam jeg selv har skilt mig af med for længe siden.

Hvis nogen forsøgte at afpresse mig ved at true med, at de ville offentliggøre nøgenbilleder af mig, hvis jeg ikke makkede ret, ville jeg straks anbefale dem at komme i gang med offentliggørelsen. Helst vil jeg selvfølgelig, at de viser de billeder, hvor mit lem tager sig bedst ud. Men jeg overlever nok, hvis det ikke gør. Nøgen- og sexbilleder kan nemlig kun bruges til afpresning, hvis man skammer sig over, hvordan man ser ud uden tøj på. Og det er der desværre alt for mange, som gør, fordi de er blevet indoktrineret med tidens indskrænkede ideer om, hvad et ”rigtigt” udseende er.

I min omgangskreds er vi en gruppe venner, der har haft glæde af at vænne os til af og til at omgås nøgne, også i situationer der ikke er erotiske.

Når man ofte ser hinanden uden tøj på, opdager man, at ingen kroppe er ”rigtige”. Alle er forskellige og unikke, og derfor så spændende og tiltrækkende på hver deres måde. Og så er der pludselig intet at skamme sig over og ingen grund til at skjule sig. Tværtimod er der grund til at være stolt, hvad enten man har en flad eller rund mave, store eller små biceps, røde eller blege kinder, strittende eller hængende bryster. Så kan de bare komme an, de forsmåede elskere og elskerinder og endda også de grådige pengebagmænd på Filippinerne, som vil skade os ved at lægge nøgenbilleder af os ud på nettet. Med ét er der overskud til at møde dem med et grin.