Flirt for pokker! Kig op fra din datingapp og tag øjenkontakt

Tør du gå uindbudt over til den dejlige mand eller kvinde på cafeen og skåle i sodavand eller kaffe? 

Hvornår har du sidst ladet mobilen blevet i tasken og sendt en fremmed et smil i metroen eller i supermarkedet?

Den anden dag sad jeg på en cafe. Alle dem, der sad uden venner, de var dybt begravet i deres mobiler.

De tjekkede de sociale medier eller sendte beskeder. Måske endda de ledte efter kærligheden.

Lige der. Uden at kigge op.

JAKOB OLRIK GÆSTER KORSØR KULTURHUS- 24/9 

Tinder er genial

Det er supersmart, at vi nu kan finde den store kærlighed på Tinder, mens vi sidder hjemme i sofaen i slidte underhylere og æder take-away. 

Vi behøver ikke længere gå til fest (og få tømmermænd) for at finde en kæreste. Vi slipper for at gå alene (og ensomme) hjem efter halvdårlige byture, hvor selv de sidste tre tabertyper i baren ikke var til en skid.

NU kan vi gå på netdating, når vi vil. Yes. Nu kan vi finde den eneste ene, mens vi sidder på wc, er i toget eller ligger i sengen med influenza. Det ér sgu da smart!

Det giver helt nye muligheder og gør det lettere at møde nye mennesker fra andre miljøer og områder, og vi kan hele tiden have gang i en fræk flirt.

Det ER på mange måder genialt, og jeg har også rådet min ven Jens til at gå på Tinder. Læs føljetonen her. 

Vi glemmer øjenkontakt

Men. Der er faktisk en bagside, synes jeg. For samtidigt med at vi er blevet nogle satans frækkerter på nettet, som tør flirte med flere lækre typer på én gang, så smitter frigjortheden desværre ikke af på vores hverdagsliv.

Når vi går på gaden, er i supermarkedet eller kører i Metro, så slår vi øjnene ned, vi smiler ikke til hinanden, vi hilser ikke og vi flirter ikke. Vi har et panser på ude i virkeligheden.

Vi kigger væk, undgår øjenkontakt, undgår nærkontakt … og så skynder vi os ellers hjem på sofaen under dynen og hiver vores dating-apps frem.

NU skal der flirtes med det modsatte køn! Ja, selv utroskab foregår gennem en utroskabs-app. Mobilen er blevet vores hellige tryghedszone!

Hvad bevæger du dig imod – og væk fra?

Vi flirter med retoucherede udgaver

Drømme, længsler og begær skal udleves på mobilen, nu til dags. Datingsider og pornosider. Pixelerede udgaver af mennesker og retoucherede udgaver af os selv.

Vi har jo nærmest fået et dobbeltliv. Dén udgave vi udgiver os for at være på nettet og dén vi er i virkelighedens verden.

Til daglig er vi nok så generte, usikre, lukkede og nervøse, men på nettet kan vi bilde os selv ind, at vi er nogle fandens karle, der tør vise muskler og pik (i den rette belysning).

Vi bedømmer et billede på tre sekunder, rynker på næsen og siger: ”Nej, duer ikke. Næste!”, og så kan vi ellers udfylde ønskelister, hvor vi beskriver, hvilken kæreste vi kræver at få for at blive lykkelige.

Vidste du, at kemi også handler om hinandens dufte og sanser, som vi går glip af at sætte i spil, når vi sidder bag vores skærme? 

Tør du elske med et åbent hjerte?

FLIRT IRL 

Hallo. Dem, der er på Tinder, går altså også rundt nede i supermarkedet. Forskellen er bare, at i den virkelige verden siger vi ikke ”hej” til hinanden bare sådan uden videre uden grund.

Vi sender ikke stråler ud til hinanden, fyrer sjove bemærkninger af eller komplimenterer hinanden. Det er kun på nettet. Men hey, hvor ville det dog være meget sjovere, hvis vi begyndte at fyre den lidt mere af i den virkelige verden.

Hvis vi gav hinanden nogle flere knus og lod komplimenterne fyge omkring!

Vil du lære mere om at flirte og være åben?

Kom med til KÆRLIGHEDSKOMPASSET

Drømmemanden går også i supermarkedet

Hvad med at skrue op for musikken og danse, gramse, grine og kysse! Hvorfor ikke gøre indkøbsturen til en fest? Hvorfor ikke satse på hud, øjne, kød, sved og tårer fremfor apps på en mobil?

Det kræver mod at give slip på mobilen. Jeg kender det. Man kan føle sig helt nøgen og sårbar – og måske kede sig i fem minutter (uha). Men GØR det! 

Vi skal snakke sammen, snakke med fremmede, grine sammen, anerkende hinanden som de levende u-retoucherede u-pixelerede typer, vi er.

Lad flirten på gader og stræder sejre!

Lad os tage virkeligheden tilbage og møde hinanden med åbne arme! Vi ses derude!!