Husk dine venskaber - også når du er i parforhold

Kender du det at have en fantastisk ven eller veninde, som du kan grine og græde med, snakke om alt med, gå i byen med, sove hos og dele interesser med? I kan lave alt sammen.

Være tætte og  være sjæleligt forbundet. Og du tænker: ”Godt, vi har hinanden i den her hektiske underlige verden. Dét her venskab er mit anker!”

Og så sker det. Din ven får en kæreste. Og din ven er pludselig væk. I snakker ikke sammen hver dag længere, du får ingen opkald søndag morgen, ingen sjove referater fra hverdagen og koncertoplevelserne er fortid. Det er slut.

Jeres venskab er sat på pause. Indtil der er gået de der tre års tid, så er der opkald igen, og venskabet kan genopstå.

Parforhold og det gode brud

Parforholds-borgen

Det er spøjst som parforholdet kan være en borg, set udefra. Inde på bastionen sidder kæresteparret med ryggen til verden og lukker alting ude. Sociallivet og den nære kontakt til vennerne er forbi.

Det er åbenbart svært at kombinere kærestelivet med nære venner.

Nogle mænd dæmoniserer deres vilde singleliv og de venner de hang ud med overfor kæresten: ”Min fortid var fortumlet og crazy, men nu er jeg her hos dig, smukke! Jeg gør det aldrig igen!”.

Parforholdsparkometeret

Mange kvinder tager også afstand fra singlelivet og gider pludselig ikke bruge tid på kaffe-latte og alt det der venindehalløj, når de først har parkeret sig selv på konformitetens holdeplads og kommet godt med poletter i parforholdsparkometeret.

Hvorfor gå til salsa med veninden, når man HAR fundet en kæreste? Hvorfor gå i biffen med vennen, når man nu har en kæreste, man kan holde i hånden?

Til dig der har hjertesorg

Forkast ikke fortiden 

Kære læser, nu tænker du sikkert: ”Sådan er jeg ikke. Jeg er en super god ven, også når jeg er i parforhold”.

Nej, gu’ er du ej!

Der er et eller andet ved det der parforhold, der minder om en religiøs sekt. Fortiden forkastes som ren og skær fortid. Og tiden skal kun bruges på det rigtige; familien.

Nu er der en onkel, der har 60 års fødselsdag eller hans fjerne grandkusine, der skal døbes. Og det er vigtigt, siger du. Til gengæld har du meldt afbud til venindens fødselsdag.

Det virker, som om det ene er substitut for det andet. Som om dén kærlighed, der er i et venskab, er noget man har til det rigtige dukker op: Parforholdet.

Pas på dine venskaber

Fair nok, der er forskellige perioder i ens liv. Men hvorfor skal det ene være på bekostning af det andet?

Efter lykkefasen i parforholdet opstår hverdagen. Man træder ind i den mørke fase, hvor sexlivet er halter lidt mere og forventningerne kan være svære at indfri, og SÅ kan man godt igen trække vennerne ind i livet, som en form for terapeuter, der skal flås igennem det tunge dyng.

Og her kommer så min pointe: Pas på dine venskaber, værn om dem for pokker!

Venner og veninder er ikke noget man skalter og valter med, de er dyrebare.

Et venskab rummer stor kærlighed, du kan give og tage imod. Værn om det!

Et venskab har brug for lige så meget opmærksomhed som parforholdet har.

Et venskab kan du have gennem hele dit liv, hvis du passer på det!

Så pas på det!