Stillinger #1

Det er i stillingerne, vi virkelig udtrykker vores seksualitet. Stillinger er vores seksuelle kropssprog. Og det er utrolig vigtigt, at vi lærer at tale kropssprog, når vi har sex. At vi kan læse og kommunikere med hinanden.

Helt simpelt ved mænd udemærket, at stikker kvinden røven struttende og indbydende i vejret, betyder det, at hun gerne vil have sex. Gerne vil penetreres. Mens hvis hun bukker numsen væk fra os og krummer ryggen, så har hun slet ikke lyst – eller er i hvert fald ikke klar til penetrering endnu.

Og det behøver slet ikke at blive akrobatisk for at være interessant. Vi nyder hinandens kropssprog og stillinger på to forskellige niveauer.

Det ene er det visuelle. Hvor det er synet af kvinden og også manden, der øger den seksuelle ophidselse. Og det andet er det kinæstetiske, hvor stillingen skaber større nærvær, samvær og kærlighed.

Og lad os nu bare være ærlige: Vi mænd er meget visuelle! Derfor er det ikke uden grund, at langt de fleste af os har Hunden, også kaldet ”doggy style”, som en af vores absolutte favoritter. Vi kan bare godt lide det, vi ser! En herlig røv, der strutter op i vores hoveder, og en kvinde, der er helt åben, hengivende og klar! Men sådan opfatter kvinder slet ikke den stilling. Især fordi ingen kvinde har set sig selv i det perspektiv, vi ser, når vi tager hende bagfra!

Men de fleste – både mænd og kvinder – kan sandelig også lide missionærstillingen, der dog slet ikke er visuel på samme måde, men som skaber en følelse af stort nærvær og fællesskab, hvor kroppene flettes sammen. Mund mod mund, kind mod kind, bryst – mave – lår. På den måde fremkalder forskellige stillinger forskellige følelser.

Der findes næsten ikke noget værre end dårlige stillinger. Tænk bare at komme hjem med den værste type kvinde af alle: søstjernen. Hun lægger sig helt fladt på sengen med arme og ben ud til siden og bevæger sig slet ikke. Det bedste, du opnår her, er måske et lille grynt – og det kun, hvis du er heldig. Hun viser intet kropssprog og ingen nydelse og er dybest set ganske forfærdelig at være sammen med.

Så søstjernepige: Øv dig på kropssprog. Bevæg din krop, bevæg dit underliv. Lav lyde! Støn, skrig, træk vejret så højt, at vi kan høre, hvad du kan lide. Det er det, vi mænd gerne vil have! Vi trykker spændt forskellige steder på kvindekroppen, og så ser vi, hvad der sker! Jo mere der sker, jo mere hun vrider sig, stønner, skriger, jo dejligere er det for os.

Sex er ikke en graciøs og perfektionistisk ballet-opvisning. Sex skal være pustende, stønnende, svedigt og vådt og frem for alt hengivende, varmt og dejligt.

Så kære søstjernepige: Start de indre jungletrommer og slip underlivet løs!

Helt tilbage i det gamle Indien levede der en mand, Mallanaga Vatsyayana, der gennem hele sit liv eksperimenterede med stillinger med sin kone og en del andre kvinder. Formålet var med særlig fokus på den kvindelige seksuelle nydelse at opnå et højere åndeligt stadie.

Vatsyayanas teori var, at man gennem den meget kropslige sexakt, nydelse og orgasme, ville kunne opnå en ekstase, der ophøjede mennesket til et næsten åndeligt væsen.

Vatsyayana opfandt både dildoer, bollegynger, stole specielt designet til forskellige sexakter og stillinger, puder, madrasser – ja, stort set alt, hvad vi i dag kan se i pikante film og sexforretninger. Alt sammen for at fremme den seksuelle nydelse og dermed nå hans kosmiske vision.

Det kom der et værk ud af. En slags sexstillingernes bibel – Kama Sutra.

Der findes over 600 forskellige stillinger beskrevet og illustreret i Kama Sutraen. Det er en ny stilling hver dag i 2 år, hvis man skulle få lyst til at eksperimentere med det!

Kama Sutraen er i dag oversat og fortolket i tusindvis af udgaver, og mange af os tror, det er en slags uopnåelig akrobatiksex. Men fortvivl ej…

… i virkeligheden findes der kun 6 stillinger. Alle andre er varianter, kombinationer eller afskygninger af disse:

1. Mand øverst
2. Kvinde øverst
3. Bagfra
4. På siden
5. Siddende
6. Stående

Inden for de 6 kategorier kan du som sagt indtage mindst 600 stillinger – så det er bare med at komme i gang med at eksperimentere!

Jeg har her valgt at beskrive et par af de mindre konventionelle stillinger som inspiration.

I Kama Sutraen har mange af stillingerne navne. Dem forholder jeg mig ikke til. Jeg har selv fundet på, hvad jeg kalder nedenstående stillinger, men er et eller andet sted sikker på, at hr. Vatsyayana ville acceptere det, da han også selv har fundet mange af sine stillingsbetegnelser fra dyreverdenen.

Der vil altid være favoritstillinger med bestemte kvinder. Men de kan sagtens variere og udvikle sig, efterhånden som vi bliver ældre, og parforholdet udvikler sig. Banalt set vil jeg mene, at 9 ud af 10 mænd foretrækker bagfra, mens 9 ud af 10 kvinder kan lide at sidde øverst. For mændenes vedkommende handler det om det visuelle, vi ser i bagfra-positionerne, og for kvindernes vedkommende om, at de i ridestillingen kan gnubbe klitoris på os – skabe friktion – og dermed lettere få orgasme.

Men som sagt: Det er individuelt fra person til person og fra par til par.