Iris, min stalker: “Jeg finder mig aldrig i at blive vraget”. #2
Iris, min stalker: “Jeg finder mig aldrig i at blive vraget”. #2
Jakob Olrik Jakob Olrik · 5 minutters læsning

Egentlig var hun sød og charmerende, men desværre var hun begyndt at vise tendens til at blive uudholdeligt klæbende.  Hun forsøgte hele tiden at holde på mig mod min vilje. Hver gang jeg var lige ved at bryde op, udfrittede mig om alt, hvad jeg foretog mig.

Jeg vendte mig i sengen og kiggede på hendes ivrige, blåøjede ansigt og kunne ikke lade være med at føle en irritation, som jeg var nødt til at reagere på.

”Hvordan ser du fremtiden sammen med mig?” spurgte hun spekulativt over morgenmaden og så drømmende ud af vinduet. ”Ser du det samme som mig? Oliventræer, et langbord, sol, dejlige unger, dig og mig tæt sammenslyngede, forelskede og fordybede i hinanden for 15. år i træk.”

Hun havde linet både juice, ost, skinke, røræg, bacon og bagels op på bordet foran mig. Jeg tog en bid af en bagel, men havde ingen appetit.

”Fremtiden? Den tænker jeg ikke så meget over,” svarede jeg sløvt.

Iris får en mission

Iris rejste sig og kom over og satte sig energisk på skødet af mig. Hun havde et par brødkrummer i håret.

Jeg vred mig lidt, pillede krummerne ud, og bad hende sætte sig tilbage på sin egen stol. Det nægtede hun og kyssede mig sugende på halsen.

”Nu skal du altså lytte til mig, Iris, ” sagde jeg indtrængende. ”Jeg er sådan en, der vil sprede min kærlighed ud. Det er min mission her i livet, min kærlighed har aldrig været bestemt kun for dig.”

I dag kan jeg godt høre, at det lød kvalmende, men dengang var jeg stolt af denne sætning, som jeg havde tænkt meget over og fremførte med indøvet pondus.

Den havde da også en ret stor effekt. Iris blev bleg og sad mundlam og stirrede på mig i flere sekunder, helt betuttet. Så bøjede hun sig frem, lagde hånden om min pik uden på mine jeans og sagde: ”Så må det jo være min mission at få dig til at skifte holdning på det punkt, ikke?”

Jeg fjernede hårdhændet hendes hånd. ”Det tror jeg ikke, du kan.”

“Jeg finder mig ikke i at blive vraget”

”Vent og se,” sagde hun og lænede sig langsomt og selvsikkert tilbage i stolen. ”Der er en ting, du ikke ved om mig, og det er, at jeg ikke finder mig i at blive vraget. Aldrig nogen sinde.”

Jeg lo nervøst og rejste mig. ”Jeg går nu! Du må indse, at det her er forbi. Jeg kommer ikke tilbage.”

Iris sagde ingenting. Men lidt efter, da jeg gik ud af døren, råbte hun efter mig: ”Jeg har en overraskelse til dig, bare vent.”

Det gøs i mig, da jeg lukkede døren bag mig.

Andre læste også

Hvem er det egentlig, der har lært os at storme rundt og søge efter kærligheden konstant? Når vi er single, så jagter vi et menneske, der kan elske os. Og når vi er i parforhold, så vurderer vi vores kærlighed ud fra, om denne person kan gøre os lykkelig. Men er det egentlig kærlighed?

Børn og unge i dag skal blive til noget, de skal klare sig godt og blive til superborgere med stor nytteværdi for vores land. Jo, vi ligger i hård konkurrence med Kina om hvilke børn, der klarer sig bedst i skolen. Så vi justerer på skolereformen og strammer op, for der skal dæleme fyldes ressourcer på vores unger. De skal lære flere sprog, mere matematik, mere samfundsorientering og så videre og så videre.

Hvad er der egentlig sket med den danske mand? Hvor er han? Er al pondus røget af ham? Mange kvinder er begyndt at spørge: Findes han overhovedet mere? Han er der, men han er på mange måder blevet bange. Når man kigger rundt, er der ikke mange danske mænd, der tør kurtisere, flirte eller komplimentere kvinder.

Kvinder er også utro, selvfølgelig dyrker de sex med andre end manden derhjemme. Det kan der være flere grunde til. Hvis en kvinde ikke føler sig prioriteret af sin kæreste, kan hun af følelsesmæssige årsager få behov for at gå ud og finde bekræftelse andetsteds. Selvfølgelig. Vi vil alle sammen gerne føle os elsket.

Hjertesorg! Hvordan er det gået med podcastgæsten, der var blevet forladt af sin mand efter tyve år? Hun følte sig vraget. Jakob Olrik anbefalede hende at vende tingene lidt på hovedet. Vi har taget fat i hende.

Angsten har spredt sig derude i eros-land, og mange er krøbet i flyverskjul, efter at nyhedsdirektøren på TV2, Michael Dyrby, for nylig følte sig tvunget til at sige sin stilling op. Ifølge ham selv, fordi han har sendt sexede billeder og film til sin tidligere elskerinde, og de bagefter er endt på nettet.

Det er jul. Vi går op i, hvad vi spiser og nyder alt det, vi putter ind i munden. Vi dyrker de danske juletraditioner og hylder Jesus og alle hans gode råd. Men husker vi det vigtigste?

Forelsket. Jens er meget forelsket i Nanna. Selvom han ikke selv ville bruge det ord, så stråler det ud af ham. Det her og denne kvinde er noget helt særligt, mener han. En føljeton.

Sexolog Jakob Olrik mener, at vi mænd har brug for en pik-revolution. Vi lever i et pik-tyranni, som vi også selv er skyld i. Han vil have pikken på dagsorden, og den næste måned rusker han liv i lillemanden og sætter hver uge fokus på, hvordan du kan befri din pik gennem konkrete fysiske, mentale og sociale øvelser.

Det kan være svært at få orgasme. Undersøgelser viser, at op mod 30% af alle kvinder aldrig får orgasme, og endnu flere har meget svært ved det – i hvert fald sammen med en mand. Der kan selvfølgelig være nogle, der har kraftige traumer om deres seksualitet fra tidligere oplevelser, der gør det meget svært for dem, og utrolig få kan have fysiske skavanker, der umuliggør sex overhovedet. Men over en tredjedel af alle kvinder! Niks. Det går virkelig ikke.

Jakob Olrik
Jakob Olrik

Jakob Olrik giver håndgribelige værktøjer til selvudvikling og et fuldtonet kærlighedsliv. Hans studier i filosofi, psykologi og sexologi har inspireret og hjulpet tusinder af mennesker. Gå på opdagelse i Jakobs bøger, foredrag og kurser og få kærligheden til at gro. Kærlighed er en musklen du kan træne, sæt igang!

Læs mere om Jakob Olrik
Kurser Bøger OnLive Coaching Uddannelse Billetter Blog Om Jakob Kontakt
Din shoppingbag
1
Online Kursus
Date med Hjertet
kr. 349,- Øjeblikkelig adgang
Log ind