Skal vi lege?

Vi leger for lidt…

Vi er røvsyge, alt for alvorlige, alt for seriøse. Slap dog af og kom ind i legen! Det er JUL!

I morgen er det juleaften.

Det er børnenes fest, de elsker alt det overnaturlige og mystiske; nisser, alfer, store tykke julemænd, der drøner rundt på rensdyr, og små gaver, der pludselig dukker op de underligste steder.

Julen får hele armen! Og ungerne elsker det!

Helt ærligt, det er da også skægt at finde på nissehistorier (vi bilder børnene på ærmet), og klippe guirlander, og æde mere guf på 14 dage end vi gør resten af året.

Det er skønt. Endelig kan vi hygge, drikke og give slip på alle reglerne.

Vi trækker sågar et grantræ indendørs i stuen, så skøre er vi!

Og juleaften begynder vi at synge, jo sgu, hele familien sammen, og så skal der gudhjælpemig også danses om træet. Kædedans!

Vi er alle børn!

Vi kan lære meget af denne tid. Selvom julen er et mere eller mindre kontrolleret fastlagt ritual, så er der stadig plads til megen løssluppenhed, magi og spas.

Julen er lysets tid. Alt det forunderlige kan ske. Og vigtigst af alt: Julen er en god måde at møde vores børn på.

I juletiden kan vi endelig droppe al den normale dannelse og opdragelse.

Vi kan fralægge os spekulationerne om, hvordan vores børn skal opføre sig, hvilken sund mad de skal proppes med, hvilken rigtig skole de bør gå på, hvilket læringstrin de skal leve op til og bla, bla, bla.

Vi kan droppe alt det – og lege med vores børn!

Vi kan møde vores børn dér, hvor vi møder vores eget indre barn, og tage det hele med et smil!

Hylde legen!

Jeg er selvfølgelig godt klar over, at juleaften sagtens kan udvikle sig til det rene posttraumatiske familiehelvede (hvis vi lader det ske), men vi kan også vælge at se det hele som en sjov leg.

Det er derfor, det er godt, at der er børn tilstede, for så kan vi hænge ud med dem; grine, fortælle historier, synge, bygge Lego, gå på mørkejagt med lommelygter og alt det andet man kan lave.

Hvorfor ikke rykke os lidt væk fra kværulanterne i familien, fjerne os fra stridighederne mellem mor og moster og fordufte når den mavesure onkel har drukket for meget?

LÆS OGSÅ: HAR DU STYR PÅ DIG SELV?

Lad os hæve os op over voksen-ødelæggelsen af livets små glæder.

Vi skal have det godt, vi skal more os, og nyde at det snart bliver lyst og forårsagtigt igen. Vi skal hygge og lege. Ja, lad os hylde legen!

Voksen-legen

Vi leger generelt for lidt. Også når det kommer til voksenlegen; flirt.
Problemet er, at mange danske mænd (og kvinder) tager flirten for alvorligt, de opfører sig som om de potentielt kan miste livet, hvis de flirter uden at få et smil tilbage.

Hallo, det er bare for sjov. Det er for dælen bare noget, vi leger. Vi er drengene og I er pigerne.

Drengene kan lide at hive pigerne lidt i rottehalerne, og pigerne kan lide at grine ad drengene og lade som om de ikke bryder sig om dem.

Men bare rolig; pigerne kan godt lide drengene!

Lad os komme i gang med at flirte og lege noget mere. Det er ikke så dødsens alvorligt, det er bare sjovt og livsbekræftende.

Og så kilder det så dejligt i maven … og længere nede!

Glædelig jul alle sammen!

Kærligst Jakob

SES VI I 2020? DEN ENESTE ENE I 25 BYER – UDE NU