Single - Værnepligten!
Single - Værnepligten!
Jakob Olrik Jakob Olrik · 5 minutters læsning

Som det er i dag, har vi bare har frit løb til at gå ind i et parforhold og gifte os og få børn. Helt uden at tænke på alle de omkostninger det har for os selv, for samfundet, for børnene, for os alle som helhed. Vi kaster os gladelig ind i den kæmpe gordiske knude, og bruger efterfølgende resten af livet på at vikle os ud af den igen. Det er jo uforsvarligt.

Vi burde have en værnepligt som singler, der førte os gennem et forløb af forståelse og redskaber, som kunne ruste os til at indgå i familielivet. Værnepligten skulle inspirere os til at forstå os selv og tilegne os selvindsigt, inden du kaster os ind i ægteskaber og i det vi kalder familieinstitutionen. Et slags kørekort til parforholdet, inden vi indtræder i det.

I værnepligtsperioden skulle vi lære at kunne stå på egne ben, stå stærkt i os selv, ja, at være et ene-stående menneske.

Alle ens Disney-illusioner skal i forløbet afmytologiseres, så vi kan give slip på alle de urealistiske forestillinger om parforholdet som en institution, der skal redde os og gøre os hele. Parforholdet skal da ikke gøre os hele, vi ér hele. Men med Disneydrømmene i hovedet bliver vi skuffede og slider forholdet ned til sokkeholderne og hinker haltende videre … med børnene som ofre, og vores egen livsglæde på lavt blus.

Vi humper fra det ene forhold til det andet og tror, at vi er halve mennesker.

Vi mangler simpelthen at lære, hvordan vi skal være os selv. Hvordan vi kan tage ansvaret for os selv og vores egen lykke og tilfredshed. Vi får hele tiden billeder på parforholdets lyksaligheder, men det bliver hurtig en omgang selvbedrag. Vi køber bøger om at holde liv i parforholdet for enhver pris, pust liv, pust og pust og pust! Men altså, vi skal da hellere lære at forstå vores egne behov og drømme og hvile i os selv, grundlæggende. Være ærlig overfor sig selv, altså stå på egne ben. Og herefter kan vi som ene-stående mennesker møde andre ene-stående mennesker. I stedet for at vi udlever en medieskabt drøm om en institution, som vi alligevel ikke kan mærke os selv i. Vi har ikke lært at mærke os selv. Vi må først lære at mærke os selv.

Lige nu virker det som om, at det er helt okay at ofre sig selv i parforholdets navn. Vi accepterer at leve halvt, vi lader os opofre, fordi vi ikke orker at se på os selv (uden et parforhold) og være os selv på godt og ondt. Vi bruger vi parforholdet og ægteskabet til at komme væk fra os selv, give roret til en anden, slippe ansvaret for egen lykke. Men det er ikke oprigtigt. Det er sgu ikke kærlighed. Og inderst inde ved vi godt, at vi kun lever halvt. Vi nøjes!

Derfor single-værnepligten. Vi må simpelthen lære at tage ansvar for os selv, for at kunne være gode i et fællesskab.

Vi må lære prioritere at forstå os selv – for at forstå andre.


Andre læste også

Det er ikke sådan lige at få Dorte og hendes børn til at forstå, at hun og Jakob ikke er kærester. Nu er han begyndt at blive skidt tilpas. Hvordan får han hende ud – på en god måde?

Der er 5 parforholdstyper, som parforhold kan inddeles i. Tjek om du kan genkende træk fra dit nuværende eller tidligere forhold i lighedsforholdet, forældreforholdet, konkurrenceforholdet, modsætningsforholdet eller måske lærerforholdet?

Eksperimenter med den sex, du har med sig selv. Her er nogle onani øvelser både til kvinder og til mænd. Det handler ikke om orgasmer, men om at forkæle sig selv.

1. disciplin. Nu skal der fokus på det anale, så vi starter med massage af ballerne. Du tager godt fat i hver balle og begynder at massere dem modsat op og ned. Analsex handler meget om at kunne slappe helt af, og derfor kan du sagtens sætte 15-20 minutter af til de første 3 discipliner her.

Forelskelse gør mærkelig ting ved en. Det ene øjeblik er jeg nede, det andet oppe. Jeg har oplevet så meget, at jeg ind imellem bliver bange for, hvad der vil afsløre sig i mit nye forhold hen ad vejen. Lige så mange skønne oplevelser med kærligheden, jeg har med mig fra fortiden, lige så meget lort er der også i min bagage.

Forelskelse gør mærkelig ting ved en. Det ene øjeblik er jeg nede, det andet oppe. Jeg har oplevet så meget, at jeg ind imellem bliver bange for, hvad der vil afsløre sig i mit nye forhold hen ad vejen. Lige så mange skønne oplevelser med kærligheden, jeg har med mig fra fortiden, lige så meget lort er der også i min bagage.

Vi får at vide, vi skal vækste, knibe ballerne sammen, være robuste og rette os ind på arbejdsmarkedet. Og vi knokler og knokler. Hamsterhjulet er rødglødende, og stress er blevet en livstidssygdom, som vi kender alt for godt. Men hvad med kreativiteten og at mærke livet?

Hvem er den rette for dig, og hvordan skal det føles at være sammen? Mange af os længes efter den store kærlighed. Men måske er der noget fundamentalt, vi har misforstået.

Kalkunen En variant af missionærstillingen i kategorien ”mand øverst”. Her ligger kvinden på ryggen og bøjer benene tilbage. Hun kan enten holde sig fast i stillingen ved at tage hænderne ind i knæhaserne eller ved at holde om det ydre skinneben og blive endnu mere sammenbøjet. Fordelen ved denne stilling er, at manden kan komme meget dybere ind i hende, end hvis hun har benene nede.

Dating! Jens har faktisk haft succes med det nye billede og sætning på Tinder. Der er flere interesserede, men han står nu i et dilemma, for hvem skal han vælge at gå på date med? En føljeton.

Jakob Olrik
Jakob Olrik

Jakob Olrik giver håndgribelige værktøjer til selvudvikling og et fuldtonet kærlighedsliv. Hans studier i filosofi, psykologi og sexologi har inspireret og hjulpet tusinder af mennesker. Gå på opdagelse i Jakobs bøger, foredrag og kurser og få kærligheden til at gro. Kærlighed er en musklen du kan træne, sæt igang!

Læs mere om Jakob Olrik
Kurser Bøger OnLive Coaching Uddannelse Billetter Blog Om Jakob Kontakt
Din shoppingbag
1
Online Kursus
Date med Hjertet
kr. 349,- Øjeblikkelig adgang
Log ind