

Som det er i dag, har vi bare har frit løb til at gå ind i et parforhold og gifte os og få børn. Helt uden at tænke på alle de omkostninger det har for os selv, for samfundet, for børnene, for os alle som helhed. Vi kaster os gladelig ind i den kæmpe gordiske knude, og bruger efterfølgende resten af livet på at vikle os ud af den igen. Det er jo uforsvarligt.
Vi burde have en værnepligt som singler, der førte os gennem et forløb af forståelse og redskaber, som kunne ruste os til at indgå i familielivet. Værnepligten skulle inspirere os til at forstå os selv og tilegne os selvindsigt, inden du kaster os ind i ægteskaber og i det vi kalder familieinstitutionen. Et slags kørekort til parforholdet, inden vi indtræder i det.
ONLINE SEXOLOG UDDANNELSEN- INFOMØDE PÅ ZOOM 25. MAJ 2022 - TILMELD DIG HER
I værnepligtsperioden skulle vi lære at kunne stå på egne ben, stå stærkt i os selv, ja, at være et ene-stående menneske.
Alle ens Disney-illusioner skal i forløbet afmytologiseres, så vi kan give slip på alle de urealistiske forestillinger om parforholdet som en institution, der skal redde os og gøre os hele. Parforholdet skal da ikke gøre os hele, vi ér hele. Men med Disneydrømmene i hovedet bliver vi skuffede og slider forholdet ned til sokkeholderne og hinker haltende videre … med børnene som ofre, og vores egen livsglæde på lavt blus.
Vi humper fra det ene forhold til det andet og tror, at vi er halve mennesker.
Vi mangler simpelthen at lære, hvordan vi skal være os selv. Hvordan vi kan tage ansvaret for os selv og vores egen lykke og tilfredshed. Vi får hele tiden billeder på parforholdets lyksaligheder, men det bliver hurtig en omgang selvbedrag. Vi køber bøger om at holde liv i parforholdet for enhver pris, pust liv, pust og pust og pust! Men altså, vi skal da hellere lære at forstå vores egne behov og drømme og hvile i os selv, grundlæggende. Være ærlig overfor sig selv, altså stå på egne ben. Og herefter kan vi som ene-stående mennesker møde andre ene-stående mennesker. I stedet for at vi udlever en medieskabt drøm om en institution, som vi alligevel ikke kan mærke os selv i. Vi har ikke lært at mærke os selv. Vi må først lære at mærke os selv.
Lige nu virker det som om, at det er helt okay at ofre sig selv i parforholdets navn. Vi accepterer at leve halvt, vi lader os opofre, fordi vi ikke orker at se på os selv (uden et parforhold) og være os selv på godt og ondt. Vi bruger vi parforholdet og ægteskabet til at komme væk fra os selv, give roret til en anden, slippe ansvaret for egen lykke. Men det er ikke oprigtigt. Det er sgu ikke kærlighed. Og inderst inde ved vi godt, at vi kun lever halvt. Vi nøjes!
Derfor single-værnepligten. Vi må simpelthen lære at tage ansvar for os selv, for at kunne være gode i et fællesskab.
Vi må lære prioritere at forstå os selv – for at forstå andre.
-
Scor hende #1 Lad det lige være sagt fra starten: Ingen tricks, strategi, opskrift eller blog kan gøre dig bedre til at score. Det kan kun du selv! Hvis du tror, du kan spille dig igennem en erobring, så undervurderer du fuldstændig kvinden! Hun gennemskuer dig lige med det samme.
-
Husk de tre S’er- Du har kærlighedsnøglen! Vi ønsker at være lykkelige. Men hvordan opnår vi den salige lykke? hvad med bare at leve efter de gode gamle tre S’er?
-
Vi skal turde blotte os Det vigtigste i et forhold er intimiteten, og her mener jeg ikke bare sex og nøgenhed, men den følelsesmæssige intimitet.
-
Jens skal være far: “Hvordan kommer man igennem de søvnløse nætter?” Jens skal være far. Det med faderskabet var ikke lige planlagt, og ham og Nanna ved ikke, om de skal være sammen. Jens går på bar med sin ven Jakob Olrik. En føljeton om dating.
-
Et land af puritanske kontrolfreaks Engang blev vi danskere betragtet som et af de mest frigjorte og rummelige folkeslag på kloden. Det er dog meget længe siden. I dag har vi forvandlet os til en flok sundhedsfreaks og urealistiske romantikere, der fylder sig med medicin for at undgå at føle noget som helst.
-
Hvorfor skal vi have perfekte kroppe for at føle os menneskelige? Hvorfor skal vi have perfekte kroppe for at føle os menneskelige? Mindreværdskomplekserne styrer. Vi skal tilbage til noget naturligt. Kroppen skal ikke være noget, der hæmmer os. Det er jo latterligt, at vi går mere op i, hvordan kroppen ser ud, end hvad der er indeni.
-
Vil du ha’ en kæreste? Vil du ha’ en kæreste? Der er mange muligheder for at finde kærligheden nu til dags. Her får du lige et par gode råd med på vejen, til at komme godt i gang.
-
Er din mand blevet til en strandet hvalros? Sådan får du liv i ham Er I gift, og har I været det i et stykke tid, er jeg sikker på at I kender historien, for den hviskes hele tiden hen over cafébordene veninder imellem.
-
Tantrasex #1 Tantrasex er blevet vældig moderne i vores del af verden. Og det er der absolut god grund til. Ikke at vi nu skal til at dyrke biodynamiske grøntsager og sidde i lotusstilling i landets parker, mens vi siger ”hmmmm” og udlever en indre gurufantasi.
-
Ubåd, sex og mord! Tanken vi ikke kan holde ud Ligesom alle andre danskere har jeg de sidste uger haft svært ved at slippe Ubådssagen. Den er svær ikke at blive draget af. Tag bare de to hovedpersoner, der er som taget ud af et eventyr: Den ene en mandlig, kreativ, dygtig, kontroversiel opfinder, den anden en kvindelig selvstændig, vovelysten journalist, der havde rejst verden rundt og var på vej til at bosætte sig i Kina.