Sexchikane er gået amok!
Sexchikane er gået amok!
Jakob Olrik Jakob Olrik · 5 minutters læsning

Vi kan håbe på, at undersøgelserne er misvisende. Det kan jo være, at de danske kvinder er de mest åbenmundede (modsat nogle kvinder i Sydeuropa), og at det er derfor danskerne er røget allerøverst på sexchikanelisten. Man kan også håbe, at de 20 % danske kvinder, der har oplevet overskridelser også indbefatter kvinden, der har fået et irriterende klask bagi på en bar, og det var dét. Jeg siger; jeg HÅBER det, fordi jeg håber det, ikke fordi jeg sympatiserer med grænseoverskridende mænd eller mandschauvinister.

Jeg vil også lige slå fast, at når vi snakker om sexchikane, snakker vi ikke om voldtægt, overfald eller anden kriminalitet, det er en anden kategori. Vi snakker; dagligdags sexisme, verbale grænseoverskridelser, fysiske tilnærmelser, upassende kommentarer, lummer snak, kække frækheder sagt på nedværdigende vis, mails, osv.

Kultursammenstød?
Sexchikane handler altså om GRÆNSER, grænseløshed, grænseoverskridelser. Det er forskelligt og det er individuelt, hvor folks grænser går. Nogle mennesker er vokset op i frigjorte nudisthjem, andre er vokset op i frigide religiøse stuer. Nogle har oplevet seksualitet som et tabu, andre er vandt til en grovere tone. Det hele er afgørende for, hvordan vi oplever vores grænser. Miljøet på arbejdspladsen spiller også ind, der er immervæk forskel på tonen og omgangsformen i en skurvogn på byggepladsen end i revisorkantinen og på biblioteket.

Og så har vi mennesker også forskellige seksuelle referencer; kvinden, der er til hardcore numsesex, kan måske tage det med et smil, hvis en mand råber ”Go’ røv” efter hende, det kan andre ikke. Vi er alle forskellige. Kvinder er forskellige. Spørgsmålet er, om dét, der kan opleves som sexchikane, også kan opleves som kultursammenstød? Og dårlig stil fra mandens side?

Paradokset
Faktisk vil jeg mene, at vi har et paradoks her. For mens en stor del danske kvinder snakker om sexchikane og grænseoverskridende mænd, så skriger en (anden) stor flok kvinder på flere maskuline initiativrige modige mænd i gadebilledet. Mænd er blevet for slatne, for bange, for små, for nervøse og feminine, siger disse kvinder, der savner lidt macho-mentalitet (i al fald i sengen). Netop på grund af det her paradoks, går jeg ikke ind for at regulerer og lovgive på området. Det vil bare skræmme en masse danske mænd og gøre dem endnu mere passive og handlingslammede. Og hvad skal vi bruge en endnu mere sexforskrækket kultur til? Nej. Jeg tror, der skal andre midler i brug.

Optræning i at være en gentleman
Jeg tror, det handler om opdragelse. Vi danske mænd mangler uddannelse i, hvordan vi håndterer, forfører, kurtiserer og behandler kvinder. I skolen har vi sex-vejledning, hvor vi lærer, hvordan vi undgår avl og sygdomme. Men vi lærer ingen steder, hvordan vi skal snakke med kvinder, så de føler sig flatteret. På rette klassetrin burde man hive drengene til side og lære dem at blive til gentlemen. Give dem værktøj til at forføre en kvinde, så hun føler sig værdsat. Hvordan flirter man? Hvordan kommunikerer man? I andre lande lærer knægtene det af deres onkler eller deres fædre. Det bruger vi ikke i Danmark. SÅ lad os få sat det på skoleskemaet, så vi kan få en flirtende fri omgang med hinanden her til lands. Uden grænseoverskridelser. Kun med sød musik!!!

Kærligst fra Jakob

Andre læste også

Nu ruller endnu en session af DR1’s ”Gift ved første blik” over skærmen. Programmet, der forsøger at bringe folk sammen i lykkelige ægteskaber. Uden de helt store resultater. Drømmen om ægteskab holdes i hævd, for det er jo trods alt vores alle sammens drøm at blive gift, er det ikke?

Jakob står igen med skjorten flået op af Dorte. Men denne gang er han ligeglad med, hvad folk tænker. Han er rasende! Folk stirrer …

Ja, det kan en mand sagtens! Her taler vi naturligvis ikke om fuldbyrdet samleje, men om at få en kvindes telefonnummer eller måske endda overtale hende til en drink på en cafe med det samme. Det er ikke hende nede i pladeforretningen, som du har bagt på de sidste 4 måneder, du pludselig skal rykke så hurtigt på, men hende, du møder på gaden eller til sønnens fodboldkamp

Både mænd og kvinder har meget forskellige måder at opføre sig på i bestemte situationer. Vi kan sagtens spille én rolle i arbejdsmæssig henseende og en helt anden, hvis vi en aften er i byen og gerne vil møde repræsentanter fra det andet køn.

Så er det sundt at spise boghvedegrød, så er det forbudt at spise sukker, så er kaffe sundt igen og så skal vi alle sammen lige løbe et maraton! For pokker, vi er jo lige ved at drukne af alle de sundhedsbølger! Og så skal vi spise stenalderkost, selvom de kun blev 30 år dengang i stenalderen.

1. disciplin. Nu skal der fokus på det anale, så vi starter med massage af ballerne. Du tager godt fat i hver balle og begynder at massere dem modsat op og ned. Analsex handler meget om at kunne slappe helt af, og derfor kan du sagtens sætte 15-20 minutter af til de første 3 discipliner her.

Hvor vil du hen? Et spørgsmål vi stiller os selv, og ofte har en ganske god idé om. Men formår vi i virkeligheden at bevæge os mod målet? Her er en enkel måde at blive mere afklaret på.

Er jeres parforhold strandet og er lysten forsvundet i tøjvask, unger og travlhed? Pust liv i lidenskaben med fantasier og find ind til hinanden igen.

Vi får at vide, vi skal vækste, knibe ballerne sammen, være robuste og rette os ind på arbejdsmarkedet. Og vi knokler og knokler. Hamsterhjulet er rødglødende, og stress er blevet en livstidssygdom, som vi kender alt for godt. Men hvad med kreativiteten og at mærke livet?

Efter et pænt nej tak og besked om ikke at være til faste forhold, er Jakob holdt op med at svare på de uendelig mange beskeder, som Dorte skriver til ham. Hendes følelser er ikke gengældt. En føljeton.

Jakob Olrik
Jakob Olrik

Jakob Olrik giver håndgribelige værktøjer til selvudvikling og et fuldtonet kærlighedsliv. Hans studier i filosofi, psykologi og sexologi har inspireret og hjulpet tusinder af mennesker. Gå på opdagelse i Jakobs bøger, foredrag og kurser og få kærligheden til at gro. Kærlighed er en musklen du kan træne, sæt igang!

Læs mere om Jakob Olrik
Kurser Bøger OnLive Coaching Uddannelse Billetter Blog Om Jakob Kontakt
Din shoppingbag
1
Online Kursus
Date med Hjertet
kr. 349,- Øjeblikkelig adgang
Log ind