Jakobs Sofa: "Vi elsker hinanden men sexlivet halter"

 

Manglende sexlyst

Jakob Olrik har lavet podcasten Jakobs Sofa, hvor han inviterer klienter til samtaleterapi. De kommer med meget forskellige udfordringer og ønsker. 

I denne episode kan du lytte til et skønt par, som virkelig elsker hinanden. Men den sidste tid har kvinden ikke rigtig haft lyst.

”Jeg skal arbejde rigtig meget for det”, fortæller hun. Både for at gå i gang og for at komme.

Hun kan kun tilfredsstilles ved hjælp af sexlegetøj, og at hun kommer til at fokusere meget på endemålet og orgasmen.  

”Jeg tænker hele tiden på, at nu skal jeg komme eller andre ting, og det hjælper ikke!”

Manden kommer derimod for tidligt. Han begærer hende og bliver nemt tændt. Nærvær er hans store ønske, men han glemmer helt at mærke sig selv.

Test: Elsker jeg for meget?

Vejrtrækningsøvelser

I denne podcast-episode peger Jakob Olrik på, at de faktisk begge har præstationsangst overfor hinanden. Kvinden er meget oppe i sit hoved, mens manden er helt ovre i sin betagelse af kvinden og hendes behov.

Men når man fokuserer så meget på den anden, så er man ikke til stede i sig selv, og det går ud over nærværet og tilstedeværelsen.

Hvad vil der mon ske, hvis kvinden øver sig på at trække vejret og være til stede, og manden kommer hjem til sig selv og ikke hele tiden er ovre i sin partner?

En øvelse bringer tårerne frem.

Læs: Få psykologi på skoleskemaet

Abonner på Jakobs Sofa

Hvis du kan du lide podcasten og vil høre mere så husk at abonner og smid nogle stjerner efter den i iTunes.

Find Jakobs Sofa gennem din podcast app på mobilen og tryk på abonner, så får du automatisk alle episoderne i takt med de udgives. Gratis.