Øvelse i seksuelt nærvær: Bloker en af dine sanser!

Hvorfor er vi begyndt at tro, at seksuelle problemer skal løses med hjælp udefra – frem for indefra?

Det redder ikke sexlivet eller gør det bedre, større, mere interessant, at vi køber latexdragter, går i swingerklub, storshopper dildoer, plastikkusser og læderhætter på nettet.

Det er langt mere driftfremmende, erotisk, pirrende og udviklende, at vi henter hjælp indefra. Fra vores fantastiske kroppe.

Skærp sanserne – opnå seksuelt nærvær

Hvis vi skærper vores sanser og træner dem, vil vi opleve en udvidet og intensiveret liderlighed.

Vi opbygger noget, der er meget større og mere holdbart end ydre stimuli, der omvendt gør vores verden mindre.

Og det vil vi ikke.

Vi vil vokse og udvikle os som erotiske mennesker.

Bloker en sans!

Den bedste måde at træne sine sanser på er ved at blokere dem. Dels styrker vi de andre sanser – som en blind får intensiveret sin hørelse – og dels vil vi få meget mere fokus på, hvad præcis den blokerede sans betyder for os.

De her øvelser kan man i nogen grad udføre selv, mens man onanerer.

Men de er klart bedst sammen med en partner.

Har I aldrig prøvet det før, så start med at blokere enkelte sanser. Men efterhånden kan I udvide, så man samtidig blokerer både syn og hørelse. Det gør de andre øvelser om muligt endnu mere pirrende og spændende.

Onani er selvkærlighed

1) Luk af for høresansen

Brug ørepropper – betragt kropssproget.

Her skal man naturligvis bruge et par ørepropper. Det er den enkleste af sanseøvelserne.

I har sex, som I plejer – men uden grynt, støn, tale og lyden af hinandens prustende åndedræt. Det vil du opleve som noget helt nyt.

Og paradoksalt nok vil du sikkert ”høre” alle lydene meget mere, end du plejer – fordi de nu bliver visuelle.

2) Tag bind for øjnene

Bind for øjnene på den ene part. Det er uden tvivl en af de stærkeste sensuelle oplevelser overhovedet. Din følesans vil blive utrolig skærpet, og du vil føle og mærke din partners krop og hud på en helt ny måde.

Når du ikke kan se, ved du heller ikke, hvad din partner gør. Vi er især i seksualiteten meget visuelle – tænk bare på pornografien – derfor er blindfold en meget pikant oplevelse. For begge.

Mange mænd vil finde det utrolig interessant at røre ved deres kvinde, mens de selv har bind for øjnene. Pludselig kan vi mærke brysterne og alt det, de indeholder af forskellige punkter, frem for at vi bare ser dem for os.

Ditto kussen selvfølgelig. Det vil være til stor nydelse for ham – og sandelig også for hende.’

3) Brug jeres føleapparat

Her skal I sætte jer over for hinanden. Tag fat i partnerens hænder og begynd at ae og kæle for hænderne.

Efterhånden kan man lade hænderne glide op og ned ad underarmene. Flet fingrene. Lav en lille mimeleg. Vær opmærksomme på, hvem af jer der styrer – og skift indimellem.

Hvis I har lidt problemer i sexlivet, så lav den her øvelse 5 minutter hver dag i fjorten dage, hvor I også har aftalt, at I ikke må have samleje.

Jeg garanterer, at I efter de to ugers øvelse vil have en helt unik kontakt med hele jeres føleapparat og få et samleje, der bliver meget intenst og følsomt. Og ikke det sædvanlige, hvor I måske bare har pumpet kønsorganerne af.

Øvelser til din onani

4) Duft til hinanden

Det er den ældste af vores sanser, der kan spores helt tilbage til, da vi som amøber kravlede op af havet. Her skal I først skabe en hyggelig stemning i et rum, hvor det er rart og behageligt at være helt nøgen.

Den ene lægger sig nu på sengen, og den anden starter ganske enkelt med at lugte/dufte hele partnerens krop. Det er nærmest millimeter for millimeter. Og der må ikke røres – kun lugtes.

Lige fra de lidt syrlige fødder til det sødlige skridt til den måske bitre armhule og de lidt salte øjne.

Din krop – og din partners krop selvsagt også – udskiller utrolig mange duftstoffer, der alene er beregnet til at sende lystsignaler op til din hjerne. Og du vil opdage, at din partners måske har flere end 100 dufte og lugte, som du ikke før har været opmærksom på.

5) Smag på hinanden og sæt ord på

Lidt den samme øvelse, som vi lavede med lugtesansen. Smag og slik hele din partners krop igennem. Giv dig god tid. Hvis der er steder, der smager ekstra interessant, så smag løs – uanset om det er knæhasen, fissen eller kalorius.

Især smags- og lugtesansen vil blive ekstra skærpet, hvis den, der skal smage, også har bind for øjnene og ørepropper i.

En sidste lille øvelse, der passer godt ind her, selvom det ikke handler om en decideret sans, er den verbale.

Her skal den ene sætte ord på alt, hvad han eller hun gør og føler.

Eks: ”Jeg rører ved din skulder. Den er blød, og jeg kan dufte din deodorant. Nu flytter jeg munden ned til dit bryst. Jeg har din brystvorte inde i min mund. Det er skønt at mærke, at den bliver helt stiv.

Nu trænger jeg ind i dig og mærker dig om min pik. Det er meget ophidsende, at du er så våd og selv rykker tætter på mig, når jeg støder dybt.”

Den her øvelse kan godt virke lidt overdreven og akavet. Men husk på – det er en øvelse. Og i høj grad en sensitivitetsøvelse, der skal styrke jeres fremtidige sexliv.

Især kvinder kan godt lide, at manden siger noget. Og er ofte meget nysgerrige efter, hvad han føler. Hvilken oplevelse hun kan give ham med sin krop. Og vi mænd vil jo også rigtig gerne vide, hvad vores kvinde kan lide af berøringer.

Så prøv på skift at sætte ord på alt, hvad I gør, og hvordan det føles.

Sæt ord på alt, hvad I føler og mærker i samværet og det seksuelle nærvær.

Nyd dit private fantasihus – og onaner