Onani #1

For at få et godt sexliv og ikke mindst for kvinders vedkommende for overhovedet at få en orgasme, så skal man være i stand til at tilfredsstille sig selv.

Hvordan kan du tro, at en mand skal kunne tilfredsstille dig, hvis du ikke selv kan?

Jeg har aldrig mødt en mand, der ikke onanerede, men jeg har mødt mænd – og i øvrigt også kvinder – der i årevis har onaneret til én bestemt fantasi. Og det dur altså heller ikke.

Hvis man ikke kan variere og gøre sin masturbation interessant, så bliver man også på sigt kedelig i sengen.

Så begynd at fantasere og røre ved dig selv på andre måder, end du plejer. Det gælder både mænd og kvinder.

Hvis du altid ligger under dynen på højre side, så eksperimenter med onani, næste gang du er i brusebad. Det kan godt være, det ender med, at du så må drøne ind på højre side i sengen, men selv det vil være en variation. Og fortsætter du, kan du sagtens lære også at få udløsning og orgasme i andre stillinger og på andre tidspunkter.

Hvis det er gået helt i stå, har jeg her lidt inspiration, der måske kan sætte skub i tingene.

Ordet onani stammer fra Biblen, hvor Onan ikke ville gøre sin brors kone gravid og i stedet spildte sin sæd på jorden.

I dag bruger vi begrebet som et generelt udtryk for selvtilfredsstillelse, men desværre er det også for en del forbundet med noget skamfuldt.

Det handler om de mange myter om emnet og – ikke mindst – vores opdragelse.

Det ligger i mange dybt, at ”man skal sove pænt, med hænderne over dynen og ikke pille ved sig selv.”

Især piger får ødelagt meget af deres naturlige seksualitet, når de som små får formanende pegefingre og skældud, hvis de piller sig i tissekonen. Sjovt nok er der stadig en tendens til, at drenge bliver rost og nærmest opfordret til at vise deres ”flotte tissemand”.

Så lad mig starte med en lille båltale om opdragelsen.

Du må aldrig gøre det til noget forbudt og skamfuldt, at dine børn piller ved sig selv. For de små børns vedkommende er der slet ikke tale om onani, men om at de undersøger deres krop og på helt naturlig vis opdager, at det kilder på en sjov og dejlig måde på bestemte steder på kroppen.

Lad dem gøre det!

Hvis det er generende, så sig: Hov, jeg kan godt se, at det der er sjovt og rart for dig, og du må meget gerne undersøge din krop, men gør det inde på dit værelse.

For hvis du på nogen måde sår et kim af forbudthed og skamfuldhed, så er du med til at ødelægge dit barns forhold til sin krop.

Gør det hellere til noget fuldstændig acceptabelt, som du eller jeres familie så har nogle rammer for; eksempelvis HVOR man gør det – og ikke OM man gør det!

Lidt senere, når barnet bliver prepubertært, begynder så den egentlige onani.

Drenge starter generelt tidligere end piger. Pludselig opdager vi ”grebet”. Hvordan højrehånden næsten er skabt, så den lige passer om pikken, og hvordan vi ved friktion kan gøre vores stolthed stor og pulserende for derefter at opnå en vældig rar og dejlig udløsning.

Teenagedrenge onanerer op til 10 gange om dagen. De får rejsning, bliver liderlige og må udnytte deres ustyrlige trang til at ”forkæle sig selv”. Man tror, de sover frygtelig meget, fordi de vokser. I virkeligheden er grunden lige så meget, at de bliver fysisk udmattede af al den onani.

Piger får som regel først glæde af onani lidt senere. Omkring 13-14-års-alderen og nogle gange endnu senere. Så når lille pus på 5 år sidder og piller i tissekonen, er der intet seksuelt i handlingen. Det er en undersøgelse, det er rart, og det kilder. Fuldstændig som når de små drenge står i sandkassen og med et lille henført blik stikker fingeren ned i buksen, hvor der pilles lystigt under tissemandens forhud.

Det univers, vi opbygger via vores onani helt fra barndommen, vil være basis for vores seksuelle selvforståelse og vil på den måde afspejle sig i vores sexliv.

Kort sagt: Den måde, du onanerer på, er den måde, du elsker på.

Onani = kærlighed til dig selv
Onani skal ikke bruges til at ”tage trykket”, som tidsfordriv, eskapisme eller overspringshandling. Onani skal være din måde at dyrke og elske dig selv på.

Hvis man trøster sig med onani i stedet for at adressere de problemer, man burde løse, og onanien dermed bliver en overspringshandling, kan man blive helt afhængig af onani. Man bliver onanist. Beroliger sin frustrerede hjerne med små belønningsstoffer dagen igennem.

Kvinder kan udvikle sig til onanister ved nærmest at blive småforelskede i deres dildoer. Det starter måske med den første rigtige penetrationsorgasme, men snart skal der større og mere kraftige dildoer til, for at hun kan tilfredsstille sig selv. Og når hun endelig er sammen med en rigtig mand, kan han slet ikke tilfredsstille hende, fordi han ikke har biologisk turbovibrator nok.

Mænd, der onanerer for meget, kommer til at onanere i kvinden under samleje i stedet for at elske med hende.

Så lad for alt i verden være med at betragte onani som en trøst. En kompensation for noget andet, der måske ikke fungerer i dit liv.

Du skal tænke på onani som sex. Og sex med én, du virkelig elsker. Så er spørgsmålet naturligvis: Hvor meget elsker du dig selv?

Det er tit her, vi går i stå.

Vi har ofte en bestemt måde at onanere på. I mange tilfælde er det sådan, vi også gjorde, helt tilbage da vi begyndte. For mænds vedkommende er det ”grebet” og den hurtige køren frem og tilbage. For kvinders er det de to fingre, der gnubber en halv centimeter over klitoriskappen med en intensitet og rytme, der fremkalder orgasme.

Og det betyder igen, at det også er den måde, vi får orgasme eller udløsning på, når vi er sammen med vores partnere. De skal ”lære” at røre os på en bestemt måde.

Men sådan behøver det slet ikke at være!

Ved at eksperimentere og skifte onanirutiner kan vi bryde vores seksuelle habitus og åbne op for langt mere nuancerede måder, vi kan nyde os selv – og ikke mindst hinanden – på.