Til kamp for kærligheden

Jakob Olrik har med sine egne ord kun et 9. klasses eksamensbevis, et kørekort og et 2000 meter svømmemærke som beviser på, hvad han kan.

Alt hvad han ellers ved, har han tilegnet sig som opdagelsesrejsende i livet, ved at flytte grænser, tænke og sætte nye projekter i gang, få nogle slag og finde styrke i de muligheder, der var. Han har skabt sin egen vej!

I dag kan han se tilbage på en særdeles afvekslende virke som sexolog, projektmager, kunstelsker, konceptudvikler, komiker, eventmager, fotograf, forfatter, far, investor, foredragsholder, fritænker og nytænker.

Iværksætter og kulturel ildsjæl

Karrieren blev for alvor skudt i gang, da han som producer for teatergruppen Antropopiselskabet i 1994, 20 år gammel, gik op til den daværende kulturminister, Jytte Hilden, og fik en halv million kr. til at lave en store teaterforestilling for i Den Grå Hal på Christiania – med over 100 medvirkende. Et år senere blev han hyret af Trevor Davis til at være ungdomskonsulent på Kulturby 1996.

Blandt mange andre projekter, han er igangsætter af, har han også udviklet en managementuddannelse, en passionsuddannelse, en coachuddannelse og var i 2006 stifter af den første sex- og parterapiuddannelsen, hvor han var rektor frem til 2009.

Undervejs begyndte han at interessere sig brændende for sexologi, kønsroller og kærlighed. Han har studeret seksualitetens udtryk og vildskud rundt på hele kloden og udforsket sex og parforhold også herhjemme.

Prisbelønnet tv-vært og underholdende talkshows 

I 2008 var han vært på og idemanden bag det prisbelønnede DR2-program I seng med DR2. En tv-serie, han opfandt en aften sammen med en ven, der trængte til gode råd om parforhold og kærlighed.

Senere byggede han videre på ideen og skabte de på én gang oplysende og stærkt underholdende sceneshows Kvinde, kend din mand og Mer’ og bedre sex, hvor han optræder med en blanding af standup og foredrag. Med dem har han turneret siden 2013 og fået mere end 100.000 danskere til at se på deres sexliv med nye øjne.

Jakob Olriks kommende foredrag

Læst og omdiskuteret forfatter

Programseriens og hans shows popularitet fik i 2010 et forlag til at opfordre ham til at skrive bogen Mer’ og bedre sex (Gyldendal), hvor han deler ud af sin viden og også åbent giver indblik i sine egne, mangfoldige erfaringer.

I 2013 blev den fulgt op af bestselleren Kvinde, kend din mand (Politikens Forlag), der viser vej ind til mandens hjerte, og stadig sælger rigtig godt!

Senest har han skrevet den omdiskuterede og meget omtalte erotiske bestsellerroman Natsværmer (Politikens Forlag), som tager udgangspunkt i hans egne oplevelser med et svært og dramatisk parforhold.

Desuden har han udfordret og provokeret med talrige debatartikler om parforhold, kønsroller, kærlighed og sex i bl.a. Politiken, Jyllands-Posten, Information, BT, Ekstra Bladet og Euroman og er en efterspurgt debattør i tv og radio.

Tilbud på Jakob Olriks bøger

Jakob Olriks ønske om en kærlighedsrevolution

Som sexolog er han især kendt for at kæmpe for en kærlighedsrevolution. Stod det til ham udskifter vi hurtigst muligt de romantiske illusioner med en autentisk kærlighed, der bygger på åbenhed, rummelighed, sårbarhed og humor.

Hans mest centrale råd er, at vi skal droppe fastlåste forestillinger om, hvordan drømmemanden og drømmekvinden ser ud, turde kaste os ud i ukendt land og lægge energi bag at flirte igennem med alle vores sanser.
Vi skal turde bide live i låret!