Ramt af hjertesorg? Lav en drømmebowle
Ramt af hjertesorg? Lav en drømmebowle
Jakob Olrik Jakob Olrik · 5 minutters læsning

Den ene dag skinner solen, men næste dag dukker skyerne op og skyller negative tanker ned over dig. Du savner din kæreste, det er slut. Du har hjertesorg.

Arg, det er et helvede! Du går rundt og længes, du grubler, du analyserer, du overvejer, hvordan du kan få det tilbage, dét, du mangler. Du er lammet, du kan ikke mærke solens varme stråler, du er alene i en kold verden.

Alle tanker kredser om det, du har mistet. Tårer og gråvejr. Tårer dag og nat.

I små bidder får du dét, der gør dig godt; en sms fra en ven, et smil, en hyggelig aften med grin og glæde. Yes, du kan mærke glæde!

Men på vejen hjem vender ensomheden tilbage.

‘KÆRLIGHEDSKOMPASSET’- Find kærligheden til dig selv og andre, med Jakob Olriks nye foredrag

Giv slip og grib efter det nye

Situation: Du har svært ved at give slip. Du sidder fast. Du kan ikke komme videre.

I dit forsøg på at heale dig selv, prøver du at finde svar på, hvad der gik galt i forholdet, hvad du kunne have gjort bedre. Og hvad der skal til for at få forholdet tilbage.

Den tilstand kender rigtig mange af os. Og den kan vare i flere år. Puha.

Nej, nej, nej. Løsningen er ikke at grave rundt i fortiden efter svar og løsninger. Nej.

Så længe du holder fast i fortiden, vil du ikke kunne gribe om noget nyt. Og så længe du ikke ved, hvad det nye er, vil du ikke kunne give slip. For så risikerer du at falde. Og derfor holder du fast i fortiden.

Du skal finde ud af, hvad det nye er. Hvad det ér, du vil gribe efter.

Drømmebowle med håb og lyster


Du skal simpelthen fylde din bowle med drømme, forhåbninger og lyster. Hvad ønsker du, at livet skal bringe dig af herligheder?

Skriv det ned! Lav lister af drømme, der omhandler alt fra nye hobbyer, rejser, venner, erotik, projekter, sport, sociale arrangementer og så videre.

Når bowlen sprudler og bobler, vil den automatisk kalde så meget på dig, at dine hænder vil slippe det gamle og gribe det nye.Husk, det hele foregår inde i dig. I dit hoved.

Og faktisk kan du KUN tænke én tanke af gangen, derfor: Så længe du ikke har noget bedre at gribe efter, vil din tanke automatisk blive, hvor din hånd er.

Dit engagement i din fremtid, dine drømme og lyster er vejen til de solbeskinnede strande!
Og fuck din gamle kæreste. Han er da for dum, hvis han ikke vil ha’ dig.

Andre læste også

Jens er forelsket. Det eneste problem er, at hun fylder alt i hans tanker. Og han får kvælningsfornemmelser. Nå ja, og så er der det med forventningerne. Hun vil gerne have tre børn, han vil helst ingen have. En føljeton.

For mig at se er den aktuelle debat om et forbud mod dyresex ren og skær underholdning. For hvad handler debatten egentlig om? Den er meget mangelfuld i sit indhold. Og lige for at slå det helt fast; jeg bryder mig på ingen måde om mishandling af hverken dyr eller mennesker.

Forelskelse gør mærkelig ting ved en. Det ene øjeblik er jeg nede, det andet oppe. Jeg har oplevet så meget, at jeg ind imellem bliver bange for, hvad der vil afsløre sig i mit nye forhold hen ad vejen. Lige så mange skønne oplevelser med kærligheden, jeg har med mig fra fortiden, lige så meget lort er der også i min bagage.

Kvinder udvikler sig i en rivende fart med alderen. Her gennemgår sexologen Jakob Olrik med et glimt i øjet (og flere bevidste generaliseringer), hvad der sker i de forskellige aldersfaser – og hvad det betyder for din kurtisering.

De folk, jeg værdsætter allermest i mit liv, går under betegnelsen; indadvendte. De er generte, når det kommer til medier, offentliggørelse og sceneoptræden. De skal tit lige lade lidt op, tænke over tingene og slappe af. De kan bruge timer på at fordybe sig i egne tanker, vende blikket indad og vande den indre have.

Måske er jeg ved at blive gammel og mavesur, jeg ved det ikke, men der er noget, der går mig på. Det er tomheden. Eller rettere dyrkelsen af tomheden. Ja, og her snakker jeg om tendensen; at værdisætte flad mave og pænt hår helt latterligt højt. Nu skal vi næsten udelukkende elskes for at være slanke, lækre og velklædte

Hold da op, hvor er jeg træt af at se på og høre om Kim Kardashians store rumpe. Jo, den ser da sjov og unaturlig ud, men alle går jo i selvsving over den bagdel. Jeg er personligt blevet ringet op af omkring 8 journalister fra både tv, aviser og magasiner, som vil have mig til at sige, at den store røv er det nye kropsideal. Hvorfor skal jeg dog sige det?

Vi har ret til at være fædre! Hold da ferie, hvor er jeg træt af den ulige fordeling, der er i de fleste forældresager. Det piner mig faktisk. Lad mig give et eksempel: Vi er til forældremøde, jeg og barnets mor. Jeg har forberedt mig og oven i købet lært de sidste nye fagudtryk, såsom; ”det lærende rum”, ”sansearkitektur” og ”motorisk indlæring”.

Jeg vil virkelig anbefale en alternativ stilling til oralsex. Når vi mænd ligger dernede mellem benene på kvinden, så har vi for det første slet ingen kontakt med resten af hende. For det andet kan det godt blive liiiidt trangt, og man kan faktisk få svært ved at trække vejret.

Lige om lidt kan vi få robotter til det hele, også til at elske med og give os bekræftelse, trøst og ømhed. Kan de ende med at gøre os mindre villige til at gide knytte os til andre og i sidste ende gøre os mere ensomme?

Jakob Olrik
Jakob Olrik

Jakob Olrik giver håndgribelige værktøjer til selvudvikling og et fuldtonet kærlighedsliv. Hans studier i filosofi, psykologi og sexologi har inspireret og hjulpet tusinder af mennesker. Gå på opdagelse i Jakobs bøger, foredrag og kurser og få kærligheden til at gro. Kærlighed er en musklen du kan træne, sæt igang!

Læs mere om Jakob Olrik
Kurser Bøger OnLive Coaching Uddannelse Billetter Blog Om Jakob Kontakt
Din shoppingbag
1
Online Kursus
Date med Hjertet
kr. 349,- Øjeblikkelig adgang
Log ind