Når kvinder er utro

Over halvdelen af alle par oplever utroskab. Det er i lige så høj grad kvinder som mænd, der begår utroskaben.

Men når kvinder er utro, er det ofte af helt andre grunde, end når mænd er det. Det kan vi mænd godt have lidt svært ved at aflæse. For hvordan ved vi så om hun er utro? Og hvordan forhindrer vi det?

Ikke opfyldt kærlighedsbehov

Den hyppigste årsag til at kvinder er utro er, at de ikke føler sig set i parforholdet. De oplever at deres partner tager dem for en selvfølge, og det kan få dem til at tvivle på om de er elskede nok. Groft sagt går utro kvinder ud for at få opfyldt et kærlighedsbehov.

Hun er ikke utro, fordi den anden mand nødvendigvis er mere tiltrækkende eller stærkere eller rigere – men fordi den anden mand så hende. Lagde mærke til hende. Interesserede sig for hende – på en måde hun ikke følte hendes egen gjorde længere.

Det gik da så godt? Nej

Det kommer tit helt vildt bag på de mænd, der oplever at deres kvinde er utro. De kan sagtens føle, at alting da går fint derhjemme. Du er jo i gang med at bygge det der haveskur, hun har snakket om. Du brokkede dig ikke spor over, at hun fyrede over 1000 kr. af på en fancy damefrisør. Og har vi ikke lige aftalt, at vi tager til den familiefest i Jylland – endda selvom der er Champions league finale? Så hvad er problemet?

Jamen du har jo ikke aflæst hende rigtigt. Hun ville have det skur, fordi det skulle etablere og fundamentere jeres forhold og liv sammen.

Hun ville til den familiefest, fordi det var rigtigt vigtigt for hende. Og du lagde ikke mærke til at hun havde siddet 3 stive timer hos frisøren, før du så regningen.

Forstå hendes behov – og din del af skylden

Mænd bliver nødt til at forstå, hvad der er vigtigt for kvinder i et parforhold. Ellers kan vi ikke aflæse deres signaler.
Og så ender vi typisk som de klynkende martyrer, der slet ikke kan komme af med vores sorg og vrede over, at hun kunne finde på det. For ja, det er kun en der begår utroskaben, men det er to der har skabt årsagen.

Så dybest set er kvinden utro, fordi manden har skubbet hende væk og indirekte tvungent hende ud i det.

Det er svært at acceptere i sorgen og vreden. Men skal vi videre med vores liv, enten i forholdet eller hver for sig, så skal man lære både at forstå hvorfor hun gjorde det, og acceptere sin egen andel af skyld. Først da kan man komme til tilgivelsen. Og så kan du komme videre med dit liv!