Er du blevet en miljøfascist med Instagram-smil? Lad os nu få visioner på bordet!

Der er noget galt, miljøet flipper ud. Vi mærkede det på egen krop denne tropesommer med hedebølgetemperaturer, tørke og grill-forbud, ja det er tydeligt, der er store vejrforandringer under opsejling på verdensplan.

Vi kan risikere folkevandringer, oversvømmelser, ustoppelige skovbrande, etc. Der skal gøres noget, og vi har et ansvar som befolkning her på planeten.

Kærlighedsføljeton: Jens har lavet et baby aktivitetsdiagram!

Miljøbevidst blær

Fedt, at der er kommet fokus på miljøet. Men ufedt, at der er opstået en irriterende trend i kølvandet på miljøbevidstheden; nemlig at gøre det til en personlig og individuel opgave, at redde miljøet.

Pludselig er det blevet en privatsag, fremfor en samfundsmæssig sag at kæmpe for Moder Jord. På Facebook ser man flere og flere fremstille sig selv som frontkæmpere:

”Jeg spiser ikke kød længere, slet ikke oksekød, jeg køber kun brugt tøj, og jeg rejser kun én gang om året … og det er med tog!”

Det er simpelthen blevet IN at blære sig med, hvor lidt co2 man forbruger, og hvor langt man vil tage miljøbevidstheden.

Shitstorm på FB

Men. De helt personlige co2-regnestykker kan hurtig blive temmelig uoverskuelige. Okay, du spiser ikke kød, men til gengæld spiser du økologisk frugt, der er transporteret i tankskibe der slipper olie, eller jumbojets fra Latinamerika.

Okay, du kører ikke i bil, men du tørrer dit tøj i tørretumbler og tager lange bade. Hvad bliver resultatet? Argh, det er jo ligeså neurotisk som at tælle kalorier! Selvfølgelig er det godt at tage ansvaret for sine gerninger og tænke på de kommende generationer.

Men faren er, at der opstår en: “Sådan er jeg, og jeg er meget bedre end dig”-holdning. Miljøfascisme. En radikalisering i; miljø-vindere og miljø-tabertyper, Winners and loosers, og så kan vi ellers lege politi overfor hinanden og pege fingre.

Du risikerer en shitstorm på Facebook hvis du har været på familieferie, og har taget flyveren.

 

Der skal tænkes nyt

Bevidsthed er jo herligt.  Sparrepærer og genbrugstøj er rigtigt godt, men co2 udslippet på ET jagerfly er i en helt anden kaliber!

Hallo, miljøproblemerne er globale, de er politiske, økonomiske. Vi snakker problemer, der må og skal løses samfundsmæssigt, kollektivt. Der skal tænkes nyt, samarbejdes!

Vi skal vælge politikere, der kæmper for miljøet og skaber store forandringer i form af mere vindmølle-energi, afskaffelse af plastic-shit overalt (hvorfor er der plastic på alle fødevarer?), udvikling af nye brændstoffer til fly og biler, afskaffelse af storforbrug som vi har set det … hvad ved jeg … afskaffelse af krig, så de store luftvåben-maskiner ikke ødelægger vores luft.

Til dig der har hjertesorg

Visioner i samlet flok

Vi må forlange af vores politiker, at de kommer med visioner og løsningsforslag. Lad miljøorganisationerne få mere at skulle have sagt, de ligger jo inde med stor viden.

Lad os kræve at vi som nation tænker økologisk, at vi dropper forbrugs- og væksttanken, at hver eneste tiltag i vores land, skal gavne flere generationer frem i tiden.

Det er grotesk hvis vi som borgere skal føle os som miljøsvin, fordi vi ikke har sat os ind i co2 regnestykket på hvert produkt, vi køber.

Vi må gøre noget i samlet flok! Lad os melde os ind i miljøorganisationerne og kræve ændringer globalt. Miljøet, dét er vi altså sammen om! Vi må have kreative visioner på bordet!

Parforhold og det gode brud