Forelsket Jens: “Hun har sagt ja til et løst forhold!”
Forelsket Jens: “Hun har sagt ja til et løst forhold!”
Jakob Olrik Jakob Olrik · 5 minutters læsning

Et løst forhold?, Afsnit 14

Til min overraskelse lykkes det på en eller anden måde Jens at overtale Nanna til, at de skal have et løst forhold, hvor de bare ses en gang om ugen. Jeg spørger, om han brugte magi.

– Nej, hun var sød og forstående og sagde, at hun jo ikke kunne tvinge mig til noget. Bagefter gik vi i Tivoli og på restaurant for at fejre det.

Jens lyder glad og lettet.

Det biologiske ur

– Og der var ingen hage ved aftalen?

– Kun den, at hun nok ikke bliver længe sammen med mig. Hendes biologiske ur tikker.

– Og det har du det fint med?

– Lige nu kan jeg ikke forestille mig at skulle undvære hende, men måske har jeg det anderledes om to uger.

– Eller også er du dobbelt så forelsket. Og så risikerer du pludselig at miste hende, når du allerhelst vil fortsætte. Du spiller højt spil.

– Synes du?

– Ja, det synes jeg.

En gave til hende

Der er stille lidt i den anden ende. Så rømmer Jens sig.

– Måske jeg skulle købe en gave til hende.

– En gave er altid en god ting.

– Jeg køber et halssmykke og tager ud til hende med det i aften.

– Glimrende.

Andre læste også

Jeg kan garantere, at der ikke findes særlig mange singler, der længes efter et parforhold. Hvorfor skulle de det? Selv parrene inde i de dér parforhold er supertrætte af at være der.

Hvad er din første tanke, hvis dine venner, familie eller partner spørger, om I ikke skal tage på stranden? Griber du ud efter din selfiestang eller badelagenet?

Jeg tror ikke på, at der findes standardreplikker, der kan bruges til at indlede en samtale med. Overhovedet. Det er vidt forskelligt fra situation til situation og fra kvinde til kvinde, hvordan man starter en dialog. Så hvis du indtil nu har kørt din strategi på pointkusser og bedriftsjagten, og du til det formål har et arsenal af indgangsreplikker – så glem dem.

Venskab vokser, når de plejes. Men husker du at pleje venskaberne, når du er i parforhold, eller bliver de taget for givet og skubbet til side?

Forelskelse gør mærkelig ting ved en. Det ene øjeblik er jeg nede, det andet oppe. Jeg har oplevet så meget, at jeg ind imellem bliver bange for, hvad der vil afsløre sig i mit nye forhold hen ad vejen. Lige så mange skønne oplevelser med kærligheden, jeg har med mig fra fortiden, lige så meget lort er der også i min bagage.

Vi lever længere og får dermed også flere år til at forbedre og udvikle vores sex- og kærlighedsliv. Der er nemlig stadig plads til forandring, også når vi er i pensionsalderen.

Forelskelse gør mærkelig ting ved en. Det ene øjeblik er jeg nede, det andet oppe. Jeg har oplevet så meget, at jeg ind imellem bliver bange for, hvad der vil afsløre sig i mit nye forhold hen ad vejen. Lige så mange skønne oplevelser med kærligheden, jeg har med mig fra fortiden, lige så meget lort er der også i min bagage.

Det er i særdeleshed vigtigt for danske mænd, at de lærer nogle stødteknikker. Vi har ikke nogen kulturel opdragelse, der naturligt lærer os at bruge vores underliv rytmisk.

Der er godt nok ved at ske et skred i vores syn på sex. Der bliver solgt eksplosivt mange præstationsfremmende midler til unge mænd under 40 år, vi snakker millioner af viagra-lignende piller. Og de bliver udskrevet på recepter fra læger. Og selvfølgelig også bare købt illegalt på nettet. Og det er da fint, at man har opfundet en pille til mænd med sygdomme, der gør, at de ikke kan gennemføre et samleje. Men hvis den medicin pludselig bliver en del af den danske mands vitaminpilleindtagelse, så er vi jo ude i at en stiv pik i dag edderhyleme skal være en STIV pik!

Det er så let at pege på alle fejlene ved din partner. Men i stedet for at forvente at han eller hun skal indfri din lykke så tag selv ansvar. Hold stormøder sammen og sig jeres tanker højt og lyt. Kærligheden er for vigtig til bare at drømme om den. Der skal arbejdes for den.

Jakob Olrik
Jakob Olrik

Jakob Olrik giver håndgribelige værktøjer til selvudvikling og et fuldtonet kærlighedsliv. Hans studier i filosofi, psykologi og sexologi har inspireret og hjulpet tusinder af mennesker. Gå på opdagelse i Jakobs bøger, foredrag og kurser og få kærligheden til at gro. Kærlighed er en musklen du kan træne, sæt igang!

Læs mere om Jakob Olrik
Kurser Bøger OnLive Coaching Uddannelse Billetter Blog Om Jakob Kontakt
Din shoppingbag
1
Online Kursus
Date med Hjertet
kr. 349,- Øjeblikkelig adgang
Log ind