Jakob Olrik: Tjekkes for kønssygdomme

Kønssygdomme? Rigtige mænd går til lægen

Jakob Olrik er taget til lægen igen, som er Anastasia Maria Loupis.

Han er lidt nervøs, men ved godt, at det er fint med et all over tjek. “For at se, om der er ukrudt i væksthuset!”

Her bliver han podet og får taget en prøve fra urinrøret.

Se videoen herover.

Rigtige mænd går til lægen: Prostatakræft undersøgelse

Servicetjek af din krop

Med videokampagnen ‘Rigtige mænd går til lægen’ ønsker Jakob Olrik at sætte fokus på at komme mere til lægen som mand, hvilket de gerne venter med, indtil den er helt gal.

“En rigtig mand går jo også til værksted og servicetjek med sin bil. Hvis den har en underlig lyd, så lægger han mærke til det lige med det samme. Hvis det piber lidt i højre sving … Så kører han på værksted med bilen.”

“Der er han helt obs, så hvorfor ikke være en rigtig mand, når det handler om ens egen krop?”, spørger Jakob. 

Dyrker du ubeskyttet sex med en ny, så er der en risiko for at få en kønssygdom. Kønssygdomme er i kraftig vækst, ja der er ligefrem tale om en epidemi for seksuelt overførte sygdomme ifølge Ugeskrift for læger.

Ved den seneste opgørelse over klamydia fra 2016 var der 34.132 tilfælde. Det er det højeste antal, siden Statens Serum Institut begyndte at overvåge i 1994. 

Rigtige mænd går til lægen: Testikel-tjek

Kønssygdomme i kraftig vækst

Antallet af både gonorré- og syfilistilfælde er også mere end seksdoblet fra 2005 til 2015, skriver Berlingske.

Hvis vi ikke handler nu, vil tallene kun fortsætte med at vokse, lyder det fra Sex og Samfund. Både i forhold til beskyttelse og behandling, for flere og flere bliver sterile.

Sundhedsstyrelsen vurderer ifølge Berlingske, at ubehandlet klamydia fører til, at cirka 500 kvinder bliver sterile. Hver år!

“Undersøg dig selv, bliv klar over din egen krop og de signaler, den sender og få svar på de ting, du er i tvivl om.”

“Da jeg fik svar, og det var godt, så var det vildt befriende i forhold til de tanker, man går og gør sig. Og får du ikke et frihedsbrev, så kan du handle på det.”

“Og uanset hvad så får et lægetjek en til at overveje sin livsstil og omlægge den. Ventetiden, til jeg fik svar fra prøverne, fik i hvert fald mig til at tænke mig om.”