KLUMME Ti ting kvinder hader ved mænd
KLUMME Ti ting kvinder hader ved mænd
Jakob Olrik Jakob Olrik · 10 minutters læsning

Ti ting, kvinder hader ved mænd – og det, de elsker

Mange mænd oplever kvinder som uforståelige og lunefulde. Men så er det altså heller ikke mere indviklet. Her giver sexologen Jakob Olrik dig en guide til det, der kan tænde en kvinde totalt af, og som du skal smyge dig udenom, hvis du vil erobre og beholde hendes kærlighed.

Når du drikker dig for fuld

I indledningsfasen er der ikke noget mere latterligt for kvinder end alt for fulde mænd, der pludselig synes, de skal være voldsomt frække, kaster om sig med nedslidte klicheer og tror, at charme rimer på et slips i panden. I det hele taget er det en god tommelfingerregel, at for mange øl ikke giver dig mere selvtillid som forfører. De gør dig bare grim, dum og fjollet at høre på.

Din udvalgte tænder mere på, at du kan udvise selvbeherskelse og stopper, mens legen er god. Hvis du nøjes med lige øl nok til, at du er ovre den værste generthed, holder du din hjerne klar og magter at flirte med stil. Du skal have kræfter til elegant at opbygge en spænding mellem dig og hende og give hende oprigtige og gennemtænkte komplimenter, som skaber en dyb længsel hos hende efter at blive din. Det første, fantastiske indtryk af en mand, som hun trygt kan overlade sin fremtid til, vil hun aldrig glemme.

Når du gør dig bedrevidende

Ligesom mænd kan kvinder ikke fordrage at blive talt ned til. Fortæller du hende med himmelvendte øjne, at ”lille skat, det der ved du altså ikke noget om”, får du ydmygelsen til at brænde i hende. Især hvis du gør det, mens I er i byen til middag, og andre lytter med. Ikke alene bliver hun fornærmet, hun bliver også bevidst om, i hvor høj grad du har brug for at få bekræftet, at du er klogere, mere kompetent og interessant end hende. Det kan godt være, det fyrer midlertidigt op under dit maskuline ego, men overvej om det er det værd, for fuck, hvor hun finder det usexet. Der er så mange flere og nemmere point i at lad hende føle, at hun er mindst lige så klog som dig, og at du værdsætter hendes indspark i diskussionen.

Hvis hun oplever, at du ikke prioriterer jeres samvær

Ve dig, hvis hun får en fornemmelse af, at hun kommer langt nede på din prioriteringsliste under aftenens fodboldkamp i tv eller drukturen med dine mandevenner. Vil du gerne køre dit forhold i sænk, så gør du det hurtigst ved kun at dukke op til hver anden af jeres aftaler, fordi du lige skal noget sjovere. En anden effektiv metode er konstant at aflyse i sidste øjeblik. Hver gang føler hun, at hun får en spand koldt vand i hovedet. Hun har jo ryddet kalenderen for din skyld, hun ser frem til at se dig, og forventer, at du gør det samme. Din arrogance viser hende, at du er skide ligeglad. I starten kan kvinder godt være overbærende, hvis de er forelskede nok. Men efterhånden begynder de at skære et lille stykke af deres kærlighed for hver gang, de igen har spildt tiden.

Vil du gerne gøre et godt indtryk, så vis hende, at du er villig til at skyde alt til side for hende. Lad hende ikke være i tvivl om, at det vigtigste i hele verden er at kysse og holde i hånd med hende.

At du ikke værdsætter hendes huslighed

På den lange baner vil kvinder altid, uanset hvor huslige de er, hade, at du ignorerer opgaverne derhjemme. Vil du undgå skænderier om rengøring, vask og den slags, kommer du ikke udenom at deltage på lige fod med hende. For mange vil det ideelle være, at I simpelthen deler opgaverne imellem jer.

Men det er også vigtigt, at du bliver ved med at værdsætte det, hun gør. Så vil mange kvinder rent faktisk gå langt for din skyld – og for det pæne hjems og den sunde mads skyld. Ros hende for hendes gode måltider, for at hun altid samler dine sokker op fra gulvet, for at hun husker at købe grønne planter – og har nået at gøre rent på toilettet, før du så meget som fik tænkt tanken.

At du ikke viser initiativ

Lad os være ærlige: Mange af os mænd har en tendens til at skrue ned for de romantiske initiativer, når vores forhold kører. Vi bliver magelige, kommer til at holde af sofaen og tror, at alt er godt, bare vi kysser hende farvel hver morgen. Det gør kvinderne dybt frustrerede. Hun tør ganske vist ikke sige, hvor meget hun længes efter at få en buket friske, smukke blomster på en regnfuld mandag. Eller hvor glad du ville gøre hende ved at invitere på en udflugt med champagne og et tæppe bag i bilen. Eller hvor meget lykken ville boble i hende, hvis du overraskede hende med en god middag, fordi du ved, hun fortjener det. For hvis hun siger det, ryger magien. Du skal ligesom selv komme i tanke om det, ellers virker det ikke. Flere kvinder, end du tror, drømmer på tredje eller ottende år om at blive friet til eller bare en lille romantisk gestus.

Gør noget. Det er så nemt, og du får SÅ meget igen. Hun bliver ikke bare glad, hun bliver også sødere og mere generøs. Gør du ingenting, sender hun snart sin energi i andre retninger og finder oplevelser ude i byen, mens du synker længere ned i sofaen derhjemme med din forkølede dovenskab.

Når du klynker for meget

Der er ingen tvivl om, at moderne kvinder elsker, at moderne mænd kan snakke om deres følelser. En kompetence, du derfor med fordel kan udvikle. Du må hellere end gerne fortælle ærligt om din usikkerhed og det, som gør ondt. Fortæl gerne åbent om at blive mobbet eller savne en afdød slægtning, diskuter gerne en håbløs arbejdssituation og græd gerne lidt over din fodboldskade eller din ulykkelige barndom. Ved at vise hende dine allermest sårbare sider, viser du samtidig, at du er stor nok til at stå ved hele dig selv.

Men synk ikke for langt ned i følsomheden. Når du når til det blævrende, skælvende klynkestadie, har du kun et par timer, før hun træt trækker sig og får nok. Strækker dit klynkeri sig ligefrem over flere dage, lurer skilsmissen. Det orker hun ikke. Hun vil have en mand, der som en tumling rejser sig igen og kæmper videre hver gang.

Når du bliver for kedelig

Det kan være forvirrende, at hun siger, hun kan lide, at du er sød, betænksom, lyttende og taler hende efter munden. Men samtidig snart sender signaler om, at det også kan blive for meget. For det meste handler det om, at du nærmer dig farligt grænsen for at blive kedelig. I virkeligheden tænder de færreste jo på mennesketyper, som ikke vil støde nogen, aldrig gør noget forkert, altid er hvinende søde, ærlige, forudsigelige, smilende og korrekte. Gab!

Kvinder bliver tændt af, at du har personlighed. De fleste er brændende nysgerrige og har intet imod at blive lidt mystificerede eller provokerede. Og hvordan skal de blive det, hvis du ikke går op i noget, ikke brænder for noget, ikke har en mission eller en krig, du er ved at kæmpe? Hun vil gerne kunne mærke passionerne i dig, det sætter ild til passionerne i hende.

Når du praler

Det kan være fristende at overdrive dine præstationer og iscenesætte dig selv som en helt. Især når du er omgivet af mandevenner, og I battler om rollen som alfahan. Måske er der også nogle chefer, som sætter pris på det. Men ikke din kæreste. Hvis hun sidder ved siden af, skal hun bruge al sin selvkontrol for ikke at bryde ind og afsløre det sande omfang af, hvad du har udrettet. Mens du fortæller, bliver hendes blik flakkende, indtil hun rejser sig og går.

Når hun hader dine pralerier, er det først og fremmest fordi det ligger hende selv fjernt at prale. Hun er så ærlig, at hun end ikke til en medarbejderudviklingssamtale kan finde ud af at smøre tykt på, hvilket da også afspejler sig i hendes manglende lønforhøjelse. Og så hader hun, at hendes kæreste har brug for puste sig op. Hvil i dig selv, har hun lyst til at skrige, det er langt mere sexet.

At du er en dårlig far

Når I får børn, skifter rollerne, og din kæreste får nye forventninger. Er du ikke nærværende overfor dine børn og prioriterer du dem ikke, mister du lynhurtigt point. Er du heldig, indstiller hun sig på, at sådan er det og lever med det. Men vis mig den kvinde, der ikke får hjertebanken af at se dig drille, tale kærligt til og vise dine børn opmærksomhed og forståelse. Moderfølelsen ligger så dybt i hende, at der næppe er noget, som kan give hende et større lykkesus. Og omvendt tilgiver hun dig aldrig, hvis du brænder jeres fælles børn af eller sårer dem.

Er du enlig far, scorer du nemmest en kvinde ved at tage barnet med i parken, lege med det, vise kvinderne, at du mestrer både indlevelse i og ansvarlighed over for dit barn. Snart begynder de at sværme lystent omkring dig.

Når du elsker din mor højere end hende

En anden god regel i dit familieliv er, at du aldrig må lade din kæreste føle, at din mor er vigtigere end hun er. Er du en af dem, der konstant har brug for gode råd fra din mor og tror mere på dem end dine kærestes, trænger du til at skifte stil. Husk, at det ikke er din mor, som er den øverste domstol længere. Vis din mandighed ved med ro og overblik at sætte klare grænser for, hvad din mor må blande sig i, og fortæl hende det, når hun går for langt. Din kone vil elske dig for, at du respekterer, at hun nu er dit livs dronning.

Andre læste også

Jeg vil virkelig anbefale en alternativ stilling til oralsex. Når vi mænd ligger dernede mellem benene på kvinden, så har vi for det første slet ingen kontakt med resten af hende. For det andet kan det godt blive liiiidt trangt, og man kan faktisk få svært ved at trække vejret.

Nu ruller endnu en session af DR1’s ”Gift ved første blik” over skærmen. Programmet, der forsøger at bringe folk sammen i lykkelige ægteskaber. Uden de helt store resultater. Drømmen om ægteskab holdes i hævd, for det er jo trods alt vores alle sammens drøm at blive gift, er det ikke?

Dagens gæst i Jakobs sofa er dybt frustreret over, at hun stadig er jomfru. Og det selv om hun er 25, attraktiv, ved alt om sex og aldrig har været bange for at flirte. Vedkommende er bange for, hvis hun har givet mig hen til en mand, at han så ikke vil noget bagefter.

Mors dreng! Er din mand mors lille dreng? Dette er en typisk kærlighedsneurose, en del mænd lider af. Bliver han sur og manipulerende når han ikke får sin vilje?

Jakob er til samme fest som Dorte, og hun flirter og taler med en anden mand, og han kunne ikke være mere lettet. Men så sker der noget!

Tantrasex er blevet vældig moderne i vores del af verden. Og det er der absolut god grund til. Ikke at vi nu skal til at dyrke biodynamiske grøntsager og sidde i lotusstilling i landets parker, mens vi siger ”hmmmm” og udlever en indre gurufantasi.

På hjemmesiden Sugardaters.dk har helt unge piger ned til 18 år gang i en spændende leg med ældre mænd med penge. En leg, der giver masser af bekræftelse, ja, og kontrol og magt. Sugardating er oppe i tiden. Mændene kan på deres personlige profil gøre opmærksom på, hvor mange penge de vil spendere på en date, og på den måde har de magt. Pigerne kan til gengæld gå ud og spise med dem og modtage store gaver og belønninger og på den måde føle, at de har magt; de har magt over en voksens mand behov og følelser.

Engang blev vi danskere betragtet som et af de mest frigjorte og rummelige folkeslag på kloden. Det er dog meget længe siden. I dag har vi forvandlet os til en flok sundhedsfreaks og urealistiske romantikere, der fylder sig med medicin for at undgå at føle noget som helst.

Der kan ske mange misforståelser, når mænd og kvinder forsøger at forføre hinanden med frække selfies. Begge køn kan have glæde af at krydre de nye tricks med de gode gamle.

Kvinder udvikler sig i en rivende fart med alderen. Her gennemgår sexologen Jakob Olrik med et glimt i øjet (og flere bevidste generaliseringer), hvad der sker i de forskellige aldersfaser – og hvad det betyder for din kurtisering.

Jakob Olrik
Jakob Olrik

Jakob Olrik giver håndgribelige værktøjer til selvudvikling og et fuldtonet kærlighedsliv. Hans studier i filosofi, psykologi og sexologi har inspireret og hjulpet tusinder af mennesker. Gå på opdagelse i Jakobs bøger, foredrag og kurser og få kærligheden til at gro. Kærlighed er en musklen du kan træne, sæt igang!

Læs mere om Jakob Olrik
Kurser Bøger OnLive Coaching Uddannelse Billetter Blog Om Jakob Kontakt
Din shoppingbag
1
Online Kursus
Date med Hjertet
kr. 349,- Øjeblikkelig adgang
Log ind