Jakobs sofa, podcast: episode 3

Jakobs Sofa: ”Jeg ønsker selvværd nok til at kunne få en mand”

Hvordan lærer man at værdsætte sin krop og sin væren i verden, hvis man egentlig har det svært ved sig selv?  

OPLEV JAKOB OLRIKS NYE FOREDRAG ‘KÆRLIGHEDSKOMPASSET’ I DIN BY

Da dagens gæst i Jakobs Sofa bliver bedt om at fremhæve de ting, hun godt kan lide ved sig selv, lyder det som et spørgsmål. ”Mine øjne?” Og forsigtigt: ”Måske at jeg er god til at lytte?”

Da hun derimod skal fortælle, hvad hun ikke kan lide ved sig selv, så nævner hun fem ting i streg, og Jakob må standse hende.

Elsk DIG- Et nyt online foredrag af Jakob Olrik

Selvomsorg og respekt

”Mit ønske er at få selvværd nok til at kunne få en mand. Hvis man ikke kan lide sig selv, så er der heller ikke andre, der kan”, fortæller dagens gæst.

”Jeg er god til at lytte til andre, men ikke til mine egne behov. Jeg vil gerne lære at slappe af og ikke bare fortsætte.”

Hun har kun været forelsket en gang og er mest til mænd, der ikke rigtig vil binde sig.

”Jeg bliver ikke vred, jeg bliver mere ked af det. Jeg skal ret langt ud, før jeg siger fra. Jeg bliver bare ked af det, hvis folk træder på mig. Ordet respekt betyder, at man behandler hinanden godt og accepterer hinanden som man er. Min respekt for mig selv er ikke så god. Andres respekt er vigtigere. ”

Jakob spørger indtil hendes opvækst, og hvordan hun kan give sig selv mere omsorg. Det bliver blandt andet en samtale om selvomsorg og kropsnydelse.

Lyt også til: “Vi elsker hinanden, men det kniber med lysten”

Abonner på Jakobs Sofa

Vil du gerne få nye episoder direkte på din mobil, når de udkommer. Så gå ind på din podcast app og find Jakobs Sofa og tryk på abonner. 

Læs hvad gæsten fik ud af samtalen her!