Om Jakob

"KÆRLIGHEDEN ER FYLDT MED MYSTERIER"

SEXOLOG OG FOREDRAGSHOLDER JAKOB OLRIK


JAKOB OLRIK OM SEX OG KÆRLIGHED

Bliver vi såret af den, vi elsker, propper vi hurtigt vores hjerte ind i en boks og bevogter det grundigt, så ingen kan såre os igen. Men hvor bliver vi triste af at leve sådan. Hjertet pumper blodet langsommere og langsommere rundt, og livet siver ud af os. Mit arbejde, alt hvad jeg gør, går ud på at finde ud af, hvordan vi får den boks lirket op igen. Et hjerte er ligesom en blomst, der skal have sol, lys, luft og vand. Det samme kan man sige om samfundet. Vi har brug for en kærlighedsrevolution, hvor vores romantiske illusioner er udskiftet med en autentisk kærlighed, der bygger på hengivenhed, ømhed, respekt og indsigt.

Sådan siger Jakob Olrik om sit arbejde som sexolog, forfatter, foredragsholder og om sin bog Kærlighedens Mysterier.


En af hans hovedpointer er, at selv om det gør ondt, skal man ikke være bange for at fejle i kærlighed. Har man aldrig fejlet, har man ikke forsøgt nok, og har man aldrig oplevet ulykkelig kærlighed, er spørgsmålet, om vi overhovedet har prøvet at elske. Det farlige og utilgivelige er, hvis vi ikke lærer af vores fejl. Ved at lære og blive klogere på kærligheden, kan vi blive bedre til både at modtage og give den.

JAKOB OLRIKS BAGGRUND

I mange år har Jakob Olrik givet os nye vinkler på parforhold, kærlighed og seksualitet. Det gør han først og fremmest ud fra sine egne erfaringer, iagttagelser og analyser. Han ser sig hverken som et orakel eller en læremester, men som en der er evigt nysgerrig på følelses- og kærlighedslivet, og som er draget mod kvinder og den kærlighed, der har givet ham både store glæder og dybe sår.

Fra han var ganske ung, har han desuden nørdet med at studere filosofi, litteratur, psykologi og sexologi, talt med mange eksperter, rejst jorden rundt og ladet sig inspirere af andre kærlighedskulturer. Hele den viden trækker han på i sine foredrag og bøger.

JAKOB OLRIK OM BOGEN KÆRLIGHEDENS MYSTERIER

I sin spritnye bog Kærlighedens Mysterier fylder navigeringsværktøjet Kærlighedskompasset en stor del.

I stedet for nord, øst, syd og vest, opererer Jakob med respekt, hengivenhed, ømhed og indsigt som de verdenshjørner, vi skal orientere os efter på kærlighedens oprørte vande. Intimiteten opstår af ømheden, når vi afslører os selv over for den anden og viser vores ufuldkommenhed, og den anden så rummer det.