Jakobs sofa: episode 6

“Jeg er ikke længere jomfru!”

Dagens gæst i Jakobs sofa er en tidligere gæst. For ti måneder siden var hun dybt frustreret over, at hun stadig er jomfru som 25-årig.  

Det blev en samtale om det svære ved at give sig hen og ikke vide, hvad der så skulle ske bagefter. 

Hun var både meget romantisk, men mest af alt var hun fanget af, at folk troede, at hun havde prøvet en masse. 

Nu er hun tilbage, og der er sket meget siden sidst. Rigtig meget.  

Hun fortæller i et efter-interview:

Jeg har satset hele mit hjerte

Hvad tog du med dig fra den første samtale?

”At på trods af mine ’høje’ alder, var der intet at skamme sig over. Mit liv og min seksualitet vejer lige så meget som alle andres. 

Jeg lærte, at jeg ikke skulle gå på kompromis med mig selv for at være vellidt, og at jeg fortjener sex og kærlighed lige så meget som alle andre.” 

Hvad har ændret sig i dit liv siden første samtale? 

”Jeg har satset hele mit hjerte. Da jeg satsede mig selv, var jeg ikke bange for at gøre det. Af flere grunde.

Både fordi jeg var kommet i balance med mig selv og mit eget værd, og fordi jeg havde fundet en mand, som forstod, hvordan jeg havde det og lod mig bestemme tempoet.” 

”Jeg begyndte på at tage de små skridt, og så mænd som potentielle venner fremfor elskere. Dette resulterede i, at jeg nu er i et forhold og ikke længere er jomfru. 

Jeg tillader mig selv at være den kvinde, jeg er, med de spektre jeg har. Derfor er jeg stoppet med at gå på kompromis med mig selv for at være vellidt af andre.” 

”I virkeligheden handlede det ikke om at være jomfru – men at kunne acceptere den, jeg er, og være ærlig omkring det. Det var min ærlighed, der gjorde, at jeg havde sex for første gang med min dengang gode ven og nuværende kæreste.”

Dit råd til en, der kan identificere sig med, hvor du var i livet?

”Man skal ikke skamme sig over, hvem man er, og man kan tage små skridt, så man opbygger en tiltro til både sig selv og sine medmennesker.”

”Nogle gange er det også vigtigt at satse lidt. Det behøver ikke at betyde, at man skal gå i seng med en. Men prøv bare at flirte – for det er slet ikke ensbetydende med, at man skal have sex, kysse eller mere.” 

Lyt til andre episoder af Jakobs Sofa