Hemmeligheden #8 - Uddrag fra Natsværmer

På vej ned mod caféen en time senere forsvinder pigerne hujende ind i børne­værkstedet. Stine går langsomt og fortæller om en roman. Jeg lytter og kigger fascineret på den lille rynke, der springer frem mellem hendes bryn imens. Da vi sidder med hver sin kop kaffe ved bordet, fortæller jeg om min søvnløse nat.

“Jeg drømte om dig, da jeg endelig faldt i søvn,” siger jeg og lægger min hånd på hendes. “Jeg holdt foredrag, og du sad mellem publikum.”

“En drøm, der aldrig bliver til virkelighed,” svarer hun. Vi diskuterer tit mine foredrag og hendes manglende interesse i dem.

Hun ser spekulativt på mig. “Jeg mødte en af mine veninder forleden. Hun havde været inde at høre dig i Helsingør. Hun var begejstret. Hun sagde, at hun så dig stå og tale med flere unge kvinder bagefter. Går du i byen med dem?”

“Jeg har ikke været i seng med andre end dig det sidste halve år. Mit troskabsløfte holder stadig. Indimellem snakker jeg med nogle af tilskuerne. Det hører med, og det sker også, at jeg går i byen med dem. Men jeg kysser ikke andre end dig.”

“Det må være svært for dig ikke at få knaldet jævnligt.” Hun smiler uden charme. Ordet ‘knalde’ lyder forkert i hendes mund.

“Jeg holder mig tilbage for vores skyld.”
Hun ryster på hovedet.
 Med et gys går det op for mig, at hun ser vredt på mig. “En dag, Karla kom forbi din lejlighed, så hun en ung kvinde ringe på din dør. Bagefter kunne hun se, at i sammen gik rundt indenfor. Lyver du?” siger hun.

“Det er en ung kvinde, jeg er gået med til at rådgive.”

“Rådgive!” Hun ser skråt ned i bordet. “Jeg går ud fra, at du rådgiver hende om sex?”

“Ja, vi taler om sex og kærlighed. Det er det, jeg holder fore­drag om.”

“Din pik styrer alting i dit liv,” konstaterer hun. “På det om­råde har intet forandret sig.”

Jeg rejser mig og går udenfor. Den friske luft rammer mit ansigt.

Min telefon bipper. Der er en sms fra Luna.

Er parat til at fortælle dig slutningen på herregårdshistorien.

Lidt efter kommer der endnu en.

Du skal forberede dig på det vildeste.

Det luner.
 Jeg skutter mig og skæver ind ad vinduerne. Stine roder i sin taske. Jeg vender ryggen til, kigger på Lunas sms en gang til. Lysten fylder mig automatisk.

Stine kommer ud og sætter sig på en stol. Jeg sætter mig ved siden af.

“Hvem var det, der skrev til dig?” spørger hun.
“Bare en,” siger jeg. 
Hun tøver, men læner sig så frem og kysser mig på kinden.

“Undskyld, at jeg var dum. Men …”
 “Men hvad?”
 “ikke noget, jeg burde ikke have afbrudt dig. Jeg ved godt, at jeg ikke kan lave om på dig. Du er, som du er.”
Hun knapper en knap i cardiganen og trækker frakken tættere sammen omkring sig. “Der er noget, jeg skal fortælle dig,” siger hun med en lav, nervøs stemme og ser sig omkring. “Jeg orker ikke at vente længere, og det rigtige tidspunkt kommer aldrig.” “Helt enig.”

“Jeg er gravid.”
 Ordene rammer mig som et iskoldt brusebad.

Hun rødmer hektisk.