Har du styr på dig selv?

Har du styr på dine arbejdsopgaver, kærligheden, og dine kalorie-indtag? Har du styr på dine ferieplaner, dine børn og din økonomi? Er du røget med på kontrol-bølgen, hvor det gælder om at kontrollere dig frem til et godt liv? Gi’ slip! Det er spild af tid.

Hvis der er noget, der kan fremkalde en akut panik-neurose, så er det, ikke at have styr på tingene. Ikke at have styr på sig selv.

Åh nej, så er der risiko for at blive en fiasko og ende nede på bænken med de andre ustyrlige typer, der ikke fik målrettet deres liv i tide.

Vi får det at vide hele tiden, få nu styr på dig selv!

Allerede i 9 klasse skal vi udfylde skemaer til kommunen, hvor vi kortlægger vores uddannelsesforløb. Sabbath-år og jeg-ta’r-mig-lige-en-slapper skæres væk, så vi kan skynde os ud på arbejdsmarkedet og tage realkreditlån, stifte familie og købe forsikringer, og selvfølgelig fodre pensionsopsparingen, så der er styr på alderdommen.

Begravelsen kan vi også planlægge, og testamentet skal finpudses, så der er tjek på hvem skal arve hvad? Og så skal vi også lige have styr på, hvor mange organer vi vil donere, inden vi sendes ind i den store kakkelovn.

Oplev livet

Det er som om, det er meningen med selve livet, at have styr på det!

Men det er jo tosset, for hvis der er noget, vi ikke kan have styr på, så er det livet. Livet styrer sig selv. Livet lever, om du gør noget ved det eller ej. Livet er som årstiderne, der skifter. Som spirerne der kommer op ad jorden; lige meget hvor meget round-up du hælder på, så kommer der nye spirer før eller siden.

Babyen vokser i maven, du skal ikke gøre så meget og du behøver ikke forstå processen, babyen vokser videre af sig selv.

Den kommer ud i livet, får sin egen personlighed, og selvom du prøver at styre opdragelsen, så kan du ikke forudse, hvad fremtiden byder for dette menneske. Dit barn har sit helt eget liv. Dit barn vil søge mod sit eget liv. Men dit barn skal ikke styre sit eget liv! Dit barn skal levesit liv.

Ligesom vi alle skal. Vi skal leve!

Jo mere vi tror, at vi skal styre livet, og planlægge, organisere, jo mere lever vi i en venteposition. Og jo mindre er vi tilstede.

Livet er tid. Vi har en tid her på jorden, så nyd hvert sekund. Oplev livet. Vær tilstede.