Har du styr på dig selv?
Har du styr på dig selv?
Jakob Olrik Jakob Olrik · 5 minutters læsning

Har du styr på dig selv?

Hvis der er noget, der kan fremkalde en akut panik-neurose, så er det, at have styr på tingene. at have styr på sig selv.

Åh nej, så er der risiko for at blive en fiasko og ende nede på bænken med de andre ustyrlige typer, der ikke fik målrettet deres liv i tide.

Vi får det at vide hele tiden, få nu styr på dig selv!

Allerede i 9 klasse skal vi udfylde skemaer til kommunen, hvor vi kortlægger vores uddannelsesforløb. Sabbath-år og jeg-ta’r-mig-lige-en-slapper skæres væk, så vi kan skynde os ud på arbejdsmarkedet og tage realkreditlån, stifte familie og købe forsikringer, og selvfølgelig fodre pensionsopsparingen, så der er styr på alderdommen.

Begravelsen kan vi også planlægge, og testamentet skal finpudses, så der er tjek på hvem skal arve hvad? Og så skal vi også lige have styr på, hvor mange organer vi vil donere, inden vi sendes ind i den store kakkelovn.

Oplev livet

Det er som om, det er meningen med selve livet, at have styr på det!

Men det er jo tosset, for hvis der er noget, vi ikke kan have styr på, så er det livet. Livet styrer sig selv. Livet lever, om du gør noget ved det eller ej. Livet er som årstiderne, der skifter. Som spirerne der kommer op ad jorden; lige meget hvor meget round-up du hælder på, så kommer der nye spirer før eller siden.

Babyen vokser i maven, du skal ikke gøre så meget og du ikke forstå processen, babyen vokser videre af sig selv.

Den kommer ud i livet, får sin egen personlighed, og selvom du prøver at styre opdragelsen, så kan du ikke forudse, hvad fremtiden byder for dette menneske. Dit barn har sit helt eget liv. Dit barn vil søge mod sit eget liv. Men dit barn skal ikke styre sit eget liv! Dit barn skal sit liv.

Ligesom vi alle skal. Vi skal leve!

Jo mere vi tror, at vi skal livet, og planlægge, organisere, jo mere lever vi i en venteposition. Og jo mindre er vi tilstede.

Livet er tid. Vi har en tid her på jorden, så nyd hvert sekund. Oplev livet. Vær tilstede.

Andre læste også

Alt bliver godt, når du møder drømmemanden. Ikke? Så bliver dine behov opfyldt. Han er rig, sund, rejser meget, forstående og morsom. Hov stop – kan du mon indfri nogle af dine længsler selv? Ja da. Start i dag.

Alt det ovenstående i forrige indlæg gør, at mænd dybest set er misundelige på kvinder. Men vi ved det ikke selv.

Slikkepinden Det er en af de mere orale teknikker. Kvinden skal her forestille sig, at hun har fået en af de kæmpestore slikkepinde fra Tivoli, der er alt for stor at have i munden på en gang. I stedet slikker hun alt sukkeret af den, hele vejen rundt. Specielt ved pikstrengen.

Forelskelse gør mærkelig ting ved en. Det ene øjeblik er jeg nede, det andet oppe. Jeg har oplevet så meget, at jeg ind imellem bliver bange for, hvad der vil afsløre sig i mit nye forhold hen ad vejen. Lige så mange skønne oplevelser med kærligheden, jeg har med mig fra fortiden, lige så meget lort er der også i min bagage.

Dorte er i Jakobs sommerhus. Hun har taget børnene med, og hun lever i sin egen verden. Hvorfor smider Jakob ikke dem ud? Det er som om, at grænserne skrider.

Sexekspert Jakob Olrik giver her nogle effektive pik-fitness øvelser, der kan løfte din pik og dit sexliv til nye højder. Og før du griber de nærmeste løbesko og løber skrigende væk, surfer videre eller synker dybere ned i sofaen, så vid at det er den sjoveste træning, du kan udsætte din krop for, og det giver fantastiske resultater.

Jakob Olrik bliver interviewet af Iben Tranholm omkring tidens mand, magtanvendelse overfor kvinder (og dukker) og omkring at hilse dyriskheden velkommen i soveværelset. Du kan lytte til de 50 minutters snak her.

Kvinder er også utro, selvfølgelig dyrker de sex med andre end manden derhjemme. Det kan der være flere grunde til. Hvis en kvinde ikke føler sig prioriteret af sin kæreste, kan hun af følelsesmæssige årsager få behov for at gå ud og finde bekræftelse andetsteds. Selvfølgelig. Vi vil alle sammen gerne føle os elsket.

Forelskelse gør mærkelig ting ved en. Det ene øjeblik er jeg nede, det andet oppe. Jeg har oplevet så meget, at jeg ind imellem bliver bange for, hvad der vil afsløre sig i mit nye forhold hen ad vejen. Lige så mange skønne oplevelser med kærligheden, jeg har med mig fra fortiden, lige så meget lort er der også i min bagage.

Jakob stormede ud i gangen efter et grænseoverskridende møde med Dorte. Værten løb efter ham. Det var et særligt syn, der mødte Jakob, da han kiggede tilbage i stuen. Hans rolle var uden tvivl tildelt.

Jakob Olrik
Jakob Olrik

Jakob Olrik giver håndgribelige værktøjer til selvudvikling og et fuldtonet kærlighedsliv. Hans studier i filosofi, psykologi og sexologi har inspireret og hjulpet tusinder af mennesker. Gå på opdagelse i Jakobs bøger, foredrag og kurser og få kærligheden til at gro. Kærlighed er en musklen du kan træne, sæt igang!

Læs mere om Jakob Olrik
Kurser Bøger OnLive Coaching Uddannelse Billetter Blog Om Jakob Kontakt
Din shoppingbag
1
Online Kursus
Date med Hjertet
kr. 349,- Øjeblikkelig adgang
Log ind