Hvordan tackler du “familiehygge”?
Hvordan tackler du “familiehygge”?
Jakob Olrik Jakob Olrik · 5 minutters læsning

Hvordan tackler du ”familiehygge”?

Føler du dig heller ikke forstået af din familie? Oplever du også, at du bliver banket tilbage i dine gamle roller, så snart du er i stue med dem?

Bliver du også drevet til vanvid af ”hygge-komsammen”, påskefrokoster og fødselsdage i familiens skød?

Drives du også til vanvid af de fastlåste roller alle indtager?

Reagerer du også lynhurtigt på sårende bemærkninger, føler dig svigtet, ignoreret, og krænket?

Det er som om alle bliver ulidelige og robotagtige, så snart man træder ind ad døren i ens barndomshjem.

Gid vi dog for pokker bare kunne holde fast i os selv, være os selv og ikke falde tilbage i barndommens kviksand!

Her er et lille fif til, hvordan du kan tackle dit kommende familiearrangement:

Forestil dig, at du har været inde i en tidsmaskine og er rejst tilbage til 1500 tallet.

Ja, og se nu på din familie med de briller: De er fra 1500 tallet og du er fra nutiden. Se på dem som interessante skabninger med sjove betragtninger og vaner.

Husk, at hvis du kommer med alt for moderne og intellektuelle betragtninger, så fatter de ikke en skid!

Hvis du folder dig for meget ud, vil de se undrende på dig og hviske; tsk, tsk, tsk. Så drop det!

Læs også:

Tal tydeligt og enkelt til dem om helt jordnære ting

Der er mange hundrede år imellem jeres opfattelse af verden, husk det!

Brug dit intellekt til at observere disse spændende og mærkværdige mennesker, lyt til deres interessante historier og leg at du er på en slags museum.

Det vil gøre det lidt sjovere for dig. Og det vil give dig overskud til at tackle situationer, hvor du normalt ville falde tilbage i dine gamle roller, og måske flippe ud, blive ked af det, smække med døren eller føle dig ulykkelig.

God tidsrejse!

Andre læste også

Forelskelse gør mærkelig ting ved en. Det ene øjeblik er jeg nede, det andet oppe. Jeg har oplevet så meget, at jeg ind imellem bliver bange for, hvad der vil afsløre sig i mit nye forhold hen ad vejen. Lige så mange skønne oplevelser med kærligheden, jeg har med mig fra fortiden, lige så meget lort er der også i min bagage.

Forelskelse gør mærkelig ting ved en. Det ene øjeblik er jeg nede, det andet oppe. Jeg har oplevet så meget, at jeg ind imellem bliver bange for, hvad der vil afsløre sig i mit nye forhold hen ad vejen. Lige så mange skønne oplevelser med kærligheden, jeg har med mig fra fortiden, lige så meget lort er der også i min bagage.

Når man er forelsket og har sex første gang med sin kvinde, er det tit for lige at prøve den del af også. Anden gang bliver det som regel bedre, og tredje gang tror hun, at nu er I kærester! Det har jeg virkelig prøvet mange gange. Efter tre hede oplevelser er jeg selvfølgelig stadig på. Jeg er stadig forelsket, det er hun også, men hun går hjem, mens hun begynder at fantasere om, at vi skal købe sommerhus i Sverige sammen, og hvordan hendes familie vil tage imod mig, når hun tager mig med hjem til mor og far for at præsentere mig.

Det er ikke sådan lige at få Dorte og hendes børn til at forstå, at hun og Jakob ikke er kærester. Nu er han begyndt at blive skidt tilpas. Hvordan får han hende ud – på en god måde?

Dating! Jens har faktisk haft succes med det nye billede og sætning på Tinder. Der er flere interesserede, men han står nu i et dilemma, for hvem skal han vælge at gå på date med? En føljeton.

Jeg har netop lige afsluttet en to år lang foredragsturne. Jeg har været rundt i det meste af Danmark og snakket med rigtig mange kvinder – over 20.000 kvinder faktisk. De har stillet mig spørgsmål og fortalt om deres drømme og længsler. Med dén viden vil jeg mene, at jeg godt kan tillade mig at drage en konklusion: Vores kvinder længes efter mere mand!

Det er ikke sjovt at skulle skilles, og det gør ondt at give slip på drømmen om tosomhed til, man bliver gamle sammen. Men vi har kun et liv, og kærligheden er som årstiderne, og det bliver forår igen. Det er vigtigt at huske, når man har kæmpet og må give slip på ‘burde’.

Der er næsten ikke noget værre end et hjælpeløst blowjob. Kvinder snakker og snakker; om veninder, tøj, sko og børneopdragelse. Men taler de seksuelle erfaringer? Tips og trick? Åbenbart ikke, når man stadig er udsat for det ene ubehjælpelige blowjob efter det andet.

Over halvdelen af alle par oplever utroskab. Det er i lige så høj grad kvinder som mænd, der begår utroskaben. Men når kvinder er utro, er det ofte af helt andre grunde, end når mænd er det. Det kan vi mænd godt have lidt svært ved at aflæse. For hvordan ved vi så om hun er utro? Og hvordan forhindrer vi det?

Der er en ufattelig stor kærlighedslængsel derude, har jeg erfaret igen og igen på mine foredragsturneer. Indimellem undrer det mig, at det kan være så svært at gribe fat i kærligheden til hinanden. Men måske er en af grundene, at mange farer vild i deres længsler. Det gjorde Dorte, som jeg vil fortælle om her.

Jakob Olrik
Jakob Olrik

Jakob Olrik giver håndgribelige værktøjer til selvudvikling og et fuldtonet kærlighedsliv. Hans studier i filosofi, psykologi og sexologi har inspireret og hjulpet tusinder af mennesker. Gå på opdagelse i Jakobs bøger, foredrag og kurser og få kærligheden til at gro. Kærlighed er en musklen du kan træne, sæt igang!

Læs mere om Jakob Olrik
Kurser Bøger OnLive Coaching Uddannelse Billetter Blog Om Jakob Kontakt
Din shoppingbag
1
Online Kursus
Date med Hjertet
kr. 349,- Øjeblikkelig adgang
Log ind