

Mors dreng …
Der er en kærlighedsneurose, der er typisk hos en del mænd. Lad os kalde den .
Martin er sådan en. Han er gift med Ida, de er i 40’erne og har levet rimeligt uproblematisk sammen i mange år. Men metaltrætheden er begyndt at sætte ind. I stigende grad bliver Martin gal og ophidset, når han møder bare den mindste kritik fra Ida, eller de er uenige.
Faktisk kan han slet ikke tåle konfrontationer, eller at noget er følelsesmæssigt kompliceret. Så reagerer han med hysteri eller ved at stikke af.
Flere timer senere vender han tilbage, kaster sig ned i sofaen, ser surmulende fodbold og læser avisen. Han bliver ikke god igen, før Ida tager sig sammen til at stryge ham over kinden, og siger, at det nok skal gå, og at hun jo ikke mente det så slemt.
Sandheden er dog, at hun synes, det er slemt. Faktisk tæt på uudholdeligt.
PÅSKETILBUD: KØB 2 BILLETTER SAMLET & SPAR 25%
Charmerende, men barnlig
Mænd, som lider af denne kærlighedsneurose kan sagtens være utrolig charmerende. De er gode til at få kvinder til at føle, at der er brug for dem, gode til at appellere til hendes beundring.
Han er ikke den, som kører sololøb. Når der skal tages en beslutning om at købe hus eller finde sommerens ferierejse, vil han virkelig gerne høre hendes mening. Hun må også gerne tage det meste af ansvaret. Der vil dog hurtigt vise sig nogle tegn på, at han er mors dreng.
Ligesom man har det allersjovest og er mest begejstret, bliver han sur, hvis han ikke får sin vilje. Helt ligesom en lille dreng, der overfor sin mor skifter mellem at være sød og legende, charmerende og oprørsk og grænsesøgende.
Ønsker at blive elsket
En mors dreng vil for alt i verden elskes og går langt for at blive det, men der er ikke tale om en gensidig kærlighed, hvor han selv i samme grad kan elske den anden vej. Ofte udvikler forholdet sig sådan, at han efterhånden bliver mere patetisk i sit forsøg på at holde fast i hende.
Han er utrolig opmærksom på, om han nu gøre det godt nok og tigger hende om at blive. På den måde låser han hende fast i rollen som mor og den trygge favn, han altid kan vende tilbage til.
Efterhånden taber forholdet sin erotiske dynamik. Hun finder ham mindre tiltrækkende og får hede drømme om at møde en mand med integritet, som ikke har brug for at manipulere eller konstant er forhippet på at få hendes beundring.
Fra kærlighedssøgende til superhelt
Et andet klassisk eksempel er Klaus. Han står midt i et langvarigt ægteskab med en kone, som aldrig er tilfreds. Hvis han tager hårdt fat i sengen, klager hun, hvis han tager blidere fat, klager hun også osv.
Han oplever, at han gør alt for hende, og alligevel ser hun ikke op til ham. Da han er ret konfliktsky, er han kommet til mig for at få råd til igen at gøre sig tiltrækkende over for hende.
Vi arbejder på, at han skal fralægge sig det syn på kærligheden, han fik i sin barndom, hvor han var et evigt kærlighedssøgende barn. I stedet skal han turde lade sin indre superhelt træde i karakter og støtte og tale til hende som et voksent menneske, gerne lidt machoagtigt.
Det viser sig hurtigt, at det gør han kone meget mere positivt stemt. Faktisk opdager han, at hun respekterer og kan lide, at han ser hende lige i øjnene og siger, hvad han mener og har behov for.
-
Hvor har danskerne gemt deres følelser? På mine rejser rundt i verden er det blevet mere og mere tydeligt for mig, hvor følelseslammede og kontrollerede, vi danskere egentlig er. En holdning, jeg har fået understreget af en lille dum situation i Rio, hvor der faldt en lussing. Vi skandinaver bryster os tit af, at vi er voldsomt seksuelt frigjorte, utroligt ærlige om vores følelsesliv og ufatteligt rummelige. I modsætning til det meste af resten af verden, som vi ser som følelsesforskrækkede og snerpede. For nogle år siden besluttede jeg at rejse rundt på kloden og undersøge, hvor sand den påstand egentlig er. Det lykkedes mig at få Danmarks Radio med på ideen.
-
Mandeklubben- Uddrag fra Natsværmer Familien på herregården inddrog efterhånden Luna mere og mere i det daglige liv, og samtidig fortsatte hun og Ulrik deres stævnemøder uden at blive opdaget. Flere gange sørgede Ulrik endda for, at hun blev inviteret med ved bordet, når der blev holdt vennemiddage i den store spisestue med de imponerende lysekroner.
-
Er du for meget? ”Ej, er han ikke bare for meget?”, ”Burde hun ikke skrue lidt ned for charmen?” Man hører det tit, at folk burde fylde mindre. Men altså, måske er der noget galt med prioriteringen?
-
Usund sundhed! Så er det sundt at spise boghvedegrød, så er det forbudt at spise sukker, så er kaffe sundt igen og så skal vi alle sammen lige løbe et maraton! For pokker, vi er jo lige ved at drukne af alle de sundhedsbølger! Og så skal vi spise stenalderkost, selvom de kun blev 30 år dengang i stenalderen.
-
Iris, min stalker: En fri mand? #5 Forelskelse gør mærkelig ting ved en. Det ene øjeblik er jeg nede, det andet oppe. Jeg har oplevet så meget, at jeg ind imellem bliver bange for, hvad der vil afsløre sig i mit nye forhold hen ad vejen. Lige så mange skønne oplevelser med kærligheden, jeg har med mig fra fortiden, lige så meget lort er der også i min bagage.
-
Vil du ha’ en kæreste? Vil du ha’ en kæreste? Der er mange muligheder for at finde kærligheden nu til dags. Her får du lige et par gode råd med på vejen, til at komme godt i gang.
-
Ret din mand i sengen på den gode måde Bliver din partner såret, hvis du kritiserer ham i sengen? Sexolog Jakob Olrik giver dig et simpelt redskab til at vejlede din elsker på en blid og effektiv måde.
-
“Det har du gjort fantastisk, skat!” Føljeton Dorte er i Jakobs sommerhus. Hun har taget børnene med, og hun lever i sin egen verden. Hvorfor smider Jakob ikke dem ud? Det er som om, at grænserne skrider.
-
Lad os dyrke lidenskaben fremfor det perfekte Nu er 9. klasses eleverne igang med deres eksamener, ligesom på universiteterne og gymnasierne. Så skal de unge stræbsomme til det igen. På jagt efter høje karakterer. Og det er især pigerne, der vil gøre alt for at leve op til de høje krav. Fænomenet; 12-tals-pigen. Og så er der også kravet om den perfekte krop.
-
Vi har ret til at være fædre uden at skulle tigge og be’! Vi har ret til at være fædre! Hold da ferie, hvor er jeg træt af den ulige fordeling, der er i de fleste forældresager. Det piner mig faktisk. Lad mig give et eksempel: Vi er til forældremøde, jeg og barnets mor. Jeg har forberedt mig og oven i købet lært de sidste nye fagudtryk, såsom; ”det lærende rum”, ”sansearkitektur” og ”motorisk indlæring”.