Lad kærlighed og sammenhold kvæle ensomheden

Vi lever i en tid med mange ensomme; mange der går ned med stress, mange psykiske nedbrudte, mange på piller.

Der er også den lettere ende af ensomhedsskalaen: Vi er mange singler, vi er mange selvstændige med hver vores lille enkeltmandsfirma, vi er mange, der sidder meget på Facebook, og vi er mange, der går og drømmer om, at den eneste ene kommer ridende forbi og gider flygte væk med os.

Hallo. Hvad er der lige blevet af fællesskaberne? Sammenholdet. Gruppekrammene? Vi er et højskoleland, der kender værdien af fællessang og fællesskab. Har vi helt glemt det?

Jagten på selvkærlighed. Er du blevet en selvudviklingsjunkie? 

Prøv at elsk andre først

Vi skal da simpelthen ikke være for meget alene. Det får os ikke til at blomstre. Faktisk er jeg ret irriteret over alle de der salgsparoler om at elske sig selv, der florerer. ”Elsk dig selv!” ”Lær dig selv at kende!”.

OPLEV JAKOB OLRIKS NYE FOREDRAG ‘KÆRLIGHEDSKOMPASSET’ I DIN BY

Og så kan vi ellers gå rundt og slå os selv i hovedet med, at vi ikke elsker os selv nok. Hvad er det for noget tomt fis? Det bliver da et hult liv, vi får.

For mig at se handler det at elske om at elske nogen eller noget. Elsk træerne, dyrene, naboen, vennerne, blomsterne på marken, påsken, nevøen, kollegaen, familien, stjernerne på himlen!

Jo mere vi elsker andre, jo mere elsker de vel for pokker da også os! Vi vil jo alle sammen så gerne føle os elsket, ik’!?
Så hvorfor sidde med dagbog eller sit spejl og elske sig selv?

Jakobs Sofa: Jeg vil have selvværd nok til at få en mand

Husk sammenholdet og kærligheden

Det er sjovt at se, hvordan folk blomstrer op, så snart de indgår i et fællesskab. De bliver inspireret, de føler sig set og hørt. De får følelser for andre. Griner.

Det er vel derfor, det er så sundt for unge mennesker at tage på efterskole. De kommer hjem som helt nye mennesker, stolte mennesker der har fundet et engagement og et sammenhold. Det skal vi huske at holde ved lige.

Vi skal gå i klinsch med verden, engagere os, møde nye mennesker.

Hvorfor ikke være åben for de folk vi mødes med på vores vej; naboen, sidemanden i toget, klassekammeratens far? Hvorfor gå i træningscenteret alene, når vi kan tage en ven med, eller en nevø, (det kan godt være, vi får trænet en smule mindre, og hvad så?)

Hvorfor ikke lave klubber inden for alt muligt: læseklub, filmklub, madlavningsklub, grineklub, rejsegruppe osv.

Hvorfor skal vi have perfekte kroppe for at føle os menneskelige?

Kom! Lad os mødes

Hey, der må være en grund til, at der findes så mange dating-sites, det må være fordi, vi ikke møder hinanden ude i den virkelige verden. Skal vi ikke bare gøre det?

SNUP DIN BILLET NU & SPAR 25%

Skal vi ikke gå ud og møde hinanden? Kom! Lad os gå ud og flirte, grine, lege, snakke dybt, røre, lære noget nyt, gøre noget!
Det er så trist at vade rundt alene i forloren selvkærlighed.

Lad os kramme og kysse og gøre en forskel!