Dramatiserer du mere end hvad godt er? Pas på du ikke mister dig selv
Dramatiserer du mere end hvad godt er? Pas på du ikke mister dig selv
Jakob Olrik Jakob Olrik · 5 minutters læsning

Kender du følelsen; at være ved at miste noget?

Du tror, du er ved at miste din veninde, fordi hun hellere vil være sammen med sin kæreste. Du tror, du er ved at miste din kæreste, fordi han ikke har svaret på de sidste fire sms’er. Du tror, du er ved at miste forholdet til min kollega, fordi han ikke vil sige undskyld for det, han har gjort, der sårede.  

Lige i dét øjeblik hvor du er allermest kapret af store altædende panikfølelser, er du overbevist om, at dit ubehag kun forsvinder hvis den anden person siger det rigtige og gør noget helt specielt, så du igen kan får det godt. Og hvis det ikke sker, vil du få det endnu mere forfærdelig … og måske eksplodere … eller blive deprimeret for altid.

Det føles forfærdeligt!

SEXOLOG VED JAKOB OLRIK? DELTAG I ONLINE INFOMØDET MANDAG 24/11 2021 - TILMELD DIG HER 

Dramaet giver hjertebanken, tænderne skærer sig mod hinanden, tankerne er ikke til at stoppe, hovedet analyserer og udtænker langtude teorier. Det larmer. Ustyrlige, højtråbende tanker, gerne flere ad gangen, som et barn der råber og skriger og klasker hænderne mod gulvet i supermarkedet.

Du kan pludselig ikke huske, hvad du holder af, og hvorfor det overhovedet er rart at være dig.

Svigter du dig selv?

Faktisk skal du lægge mærke til noget interessant. Når du panikker, grubler og laver drama i hovedet, skubber du dig selv væk.

Du er faktisk i gang med at svigte dig selv, dit gode humør, din glæde, dine sansers kraft, mens du giver en anden skylden. Det er altså ikke den andens skyld, at du mister dig selv. Personen er jo bare den, personen nu engang er (temmelig fucking irriterende!).

Men det er dig, der svigter din glæde og din sunde fornuft. Så nu gælder det om at få dig tilbage. Lokke, hviske, kom, kom, kom. Og stå med åbne arme og modtage en såret sjæl, der lige har fået et chok; jo, det er et chok at blive skubbet væk.

Det føles forfærdeligt.

Tag hånd om dig selv!

Så kom her, kom her til mig. Luk armene op og modtag. (Gå en tur i solen, skriv i din dagbog, tag et varmt bad, lyt til god musik, etc).

Og mens du tager hånd om dig selv, kan du begynde at mærke din krop igen, mærke længslen efter lys og liv, og lige så stille vender den varme glød tilbage i kinderne, og du kan igen mærke dine ønsker og lyster, og din glæde.

Når dramaet er på sit højeste, så husk, at dét der er galt, ikke er en anden person (selvom vedkommende virkelig er tarvelig og en kæmpe nar).

Det er, at du er i gang med at ville have noget fra en anden, som vedkommende åbenbart ikke kan give. Men hey, du er den, der kan løse tingene for dig; du kan bede om hjælp, der hvor du kan få konstruktiv støtte.

Du kan vende dig mod dig selv og dem omkring dig, der rent faktisk giver dig varme og kærlighed.

Du er den person, du skal kunne regne med. Forhåbentlig er der også andre, men de kan trods alt skiftes ud, og komme og gå (alt efter deres egne udfordringer og gøremål), den vigtigste er dig: Kaptajnen på din skude!

 

DELTAG I ONLINE FOREDRAGET FOR BLOT 39KR - SNUP EN PLADS HER 

Andre læste også

Jakob Olrik bliver inviteret hjem til Jens og skal møde den gravide Nanna. Det viser sig, at Jens har planlagt en del i forhold til det kommende faderskab. Der er styr på det … En føljeton om dating.

Mænd er knaldhamrende dobbeltmoralske, når det kommer til utroskab. I bund og grund ser vi det som lidt af en bedrift. Knas i mandigheden For mig at se, er der to klassiske grunde til at være utro for en mand. Grund nummer et: Knas i mandigheden.

Der er så mange brud og skilsmisser, der er unødvendigt hårde, fordi vi er utroligt bange for at såre hinanden og rædselsslagne for de store følelsesudbrud. Især hvis de er vendt mod os. I virkeligheden er de dårlige brud langt mere sårende.

Jakob er til fest. Han kysser med en flamme, og Dorte er der heldigvis med sin nye kæreste. Det går godt, indtil han får et kram bagfra.

Jens skal være far. Det med faderskabet var ikke lige planlagt, og ham og Nanna ved ikke, om de skal være sammen. Jens går på bar med sin ven Jakob Olrik. En føljeton om dating.

I tantraen forestiller man sig, at kroppen har 7 centre, hvor forskellige energier primært rammer os. De kaldes chakraer. Dem skal man være opmærksom på, for jo mere du kan åbne op for, at du bliver ramt af universets energistrømme, jo mere oplyst vil du blive. Hvis du forestiller dig, at du sidder i lotusstilling, hvor din front er helt lige, kan du placere dine 7 centre i en lige linje fra dit skridt og op til dit hoved.

Kan man elske sit barn for højt? Nej, Aldrig! Men man kan elske sit barn på en måde, der gør, at aldrig bliver modne voksne. Alle kender vi kvinder, der elsker deres sønner over alt på jorden. Det kan være smukt at være vidne til denne moderkærlighed. Mødre der ser deres sønner som guder, der umuligt kan gøre noget galt, og som de villigt står på pinde for, kan gøre dem en bjørnetjeneste.

På hjemmesiden Sugardaters.dk har helt unge piger ned til 18 år gang i en spændende leg med ældre mænd med penge. En leg, der giver masser af bekræftelse, ja, og kontrol og magt. Sugardating er oppe i tiden. Mændene kan på deres personlige profil gøre opmærksom på, hvor mange penge de vil spendere på en date, og på den måde har de magt. Pigerne kan til gengæld gå ud og spise med dem og modtage store gaver og belønninger og på den måde føle, at de har magt; de har magt over en voksens mand behov og følelser.

Den bedste stilling til oralsex Jeg vil virkelig anbefale en alternativ stilling til oralsex. Når vi mænd ligger dernede mellem benene på kvinden, så har vi for det første slet ingen kontakt med resten af hende. For det andet kan det godt blive liiiidt trangt, og man kan faktisk få svært ved at trække vejret.

Forelskelse gør mærkelig ting ved en. Det ene øjeblik er jeg nede, det andet oppe. Jeg har oplevet så meget, at jeg ind imellem bliver bange for, hvad der vil afsløre sig i mit nye forhold hen ad vejen. Lige så mange skønne oplevelser med kærligheden, jeg har med mig fra fortiden, lige så meget lort er der også i min bagage.

Jakob Olrik
Jakob Olrik

Jakob Olrik giver håndgribelige værktøjer til selvudvikling og et fuldtonet kærlighedsliv. Hans studier i filosofi, psykologi og sexologi har inspireret og hjulpet tusinder af mennesker. Gå på opdagelse i Jakobs bøger, foredrag og kurser og få kærligheden til at gro. Kærlighed er en musklen du kan træne, sæt igang!

Læs mere om Jakob Olrik
Kurser Bøger OnLive Coaching Uddannelse Billetter Blog Om Jakob Kontakt
Din shoppingbag
1
Online Kursus
Date med Hjertet
kr. 349,- Øjeblikkelig adgang
Log ind