JAKOBS JULEKALENDER - 17. DECEMBER

 

Dorte den farlige drømmer #17

Jeg hørte ganske rigtigt aldrig fra Dorte igen.

Til gengæld hørte jeg fra min gamle ven Thomas. Han ringede og sagde, at han havde slået op med Dorte og gerne ville ses.

Vi mødtes på en café i Christianshavn Kanal og bestilte fadøl.

Han lagde ud med at undskylde sin opførsel ved min fest for flere måneder siden.

Jaloux

”Jeg må indrømme, at jeg var jaloux. Allerede da jeg blev inviteret til festen, lagde jeg mærke til, at Dorte var meget ivrig efter at komme med.”

“Og da vi så kom til festen, mærkede jeg, at der var noget særligt mellem dig og hende. En stemning og en tiltrækning, jeg ikke kunne forstå, og som forvirrede mig og gjorde mig nervøs.”

“I løbet af aftenen holdt Dorte hele tiden øje med dig, det irriterede mig vildt. ’Se på mig, det er mig, du er sammen med,’ sagde jeg til hende.

Hun lo og sagde, at vi jo så på hinanden hele tiden derhjemme, når vi var i byen, kunne vi godt give hinanden lov til at kigge os lidt omkring.”

“Jeg forstod det ikke. I Madrid havde hun virket så forelsket, jeg troede, jeg for en gangs skyld var heldig og havde scoret den dejligste, mest dedikerede, erotiske kvinde.

Da hun så endte med at gå hen til dig og lægge op til dig, var der noget, der brast i mig.”

Historien

 ”Jeg forstår det godt, du behøver ikke at sige mere.”

 ”Der er nu lidt mere, jeg gerne vil tale om. Jeg vil gerne høre, hvor du kender Dorte fra.”

 Jeg fortalte ham hele historien. Det tog et stykke tid, og imens sad han og stirrede ned i bordet.

 ”Så det var sådan, det hang sammen,” sagde han til sidst.

Opsøgt af Dorte

Han fortalte, at det også var Dorte, der havde opsøgt ham. Det var en aften, hvor han og jeg havde spist sammen på en restaurant i mit nabolag. Da han gik hen til metroen, var han stødt ind i Dorte.

De var faldet i snak, hun havde virket varm og interesseret og var endt med at give ham sit telefonnummer.

”Lige fra begyndelsen handlede det i virkeligheden om dig, ” sagde Thomas bistert.

Jakob i Madrid

”Det kan ikke have handlet om mig, da I var i Madrid sammen. Dernede var der ingen grund til, at hun skulle lade som om. Den ferie kan ingen tage fra dig.”

”Jeg skulle faktisk til Madrid for at mødes med en anden Jakob, en af mine arkitektvenner. Måske misforstod hun og troede, det var dig, jeg skulle besøge. Det var en arbejdstur, som hun hægtede sig på. ”

Aldrig forelsket

Jeg trak vejret dybt.

”Hvis det kan hjælpe dig, følte jeg aldrig, hun var forelsket i mig. Hun var tiltrukket af ham, der optrådte i hendes drømme. Lige fra begyndelsen følte jeg mig som del af en forestilling, hun iscenesatte, og hvor jeg ikke selv havde indflydelse på min rolle.”

“Jeg kan aldrig huske, at hun spurgte mig ud om mit arbejde, mine følelser, interesser, min smag eller min fortid. Hun var fuldstændig ligeglad.”

Dortes drømmeverden

”Ja, hun lever i en slags drømmeverden, det var også det, jeg endte med at konkludere. Hun har brug for hjælp.”

”Fik du gjort hende det klart!” spurgte jeg.

”Jeg prøvede, men jeg ved ikke, om det trængte ind. Det sidste, hun sagde, var, at hun havde fået job på en filmoptagelse i Paris. Jeg spurgte, hvordan hun ville komme derned med sine tre børn. Hun sagde, at hendes rige eksmand, der bor på Strandvejen, ville tage sig af dem imens. Jeg havde sgu aldrig hørt om den eksmand før.”

”Men hvem ved, måske er det sandt, måske findes han. Lad os ønske det for hende!”

”Ja, lad os det. Skål!”

KØB JAKOB OLRIKS NYE BOG- SPAR 25%

 

LÆS FORRIGE AFSNIT AF DORTE, DEN FARLIGE DRØMMER