Det gode brud

Der er så mange brud og skilsmisser, der er unødvendigt hårde, fordi vi er utroligt bange for at såre hinanden og rædselsslagne for de store følelsesudbrud. Især hvis de er vendt mod os.
I virkeligheden er de dårlige brud langt mere sårende. Og hvis du bilder dig ind, at det måske gør det lettere for dig selv på den måde, så har du endnu ikke prøvet at gå med en stor skyldsfølelse over unødvendigt at have såret et menneske, du som udgangspunkt elskede og holdt af.
Men det kræver et stort mod at tage tyren ved hornene og konfrontere vores partner med, at vi ønsker en skilsmisse fra forholdet.
For det er så svært, at en der engang elskede dig, pludselig vil se hadefuldt, rasende eller såret og ulykkelig på dig. Det forstyrrer vores selvbillede af, at være et godt menneske.
Derfor finder vi på alle mulige undskyldninger for at undgå det store følelsesudbrud og tyr til feje løsninger, der på den lange bane gør meget mere skade – både på vores partner, men sandelig også på os selv, fordi vi dybt inde godt ved at et dårlig brud vil give os en skyld, vi skal bære på længe.
Derfor er det en rigtig god ide at lære, hvordan man laver et ordentligt brud, og bider rædslen for samtalen(!) i os. Gør pinen kortere – for partnerens og din egen skyld.