Kvinde efter Jakobs Sofa: "Jeg sorterer nu mænd fra, der ligner min far” 

 

Jakob Olrik havde en anonym kvinde i podcasten Jakobs Sofa.   

Ugens gæst kæmpede med dårligt selvværd, som gik ud over hendes kærlighedsliv og følelsen af at være værdig til kærlighed.

Gennem samtalen med Jakob Olrik fik hun øjnene op for de ting, som hun holder af at gøre selv, og nogle uhensigtsmæssige mønstre. 

Vi har talt med gæsten efterfølgende.  

Svært at åbne op – var nervøs

Hvad gav dig modet til at tage fat i Jakob Olrik?  

”Jeg tænkte; Hey. Det kan være, at han kan hjælpe mig. Jeg nåede slet ikke at tænke det igennem, og inden jeg fik set mig om, så havde jeg sendt en mail af sted. Jeg havde ikke modet. Jeg var pisse nervøs og bange for at sige en masse dumt.”

”Jeg synes, at det var meget stille og roligt at få de forskellige spørgsmål, men det er lidt svært at svare på mange af tingene, fordi det pludselig handlede om mig selv og ikke en veninde.”  

”Jeg skulle åbne op for mine følelser og tanker, hvilket i forvejen kan være svært, når selvværdet er i bund. Men en god oplevelse.”   

Lyt til samtalen: “Jeg vil have selvværd nok til at få en mand!”

Brugt samtalen til at sortere mænd fra

Hvad tog du med dig fra samtalen?  

”Jakob lagde vægt på, at jeg fandt mænd, der kun var interesseret i mig, når de havde tid og lyst – ligesom mig far. Det har jeg tænkt meget over siden – og brugt til at sortere mænd fra.” 

”Han nævnte også, at jeg skulle nyde mig selv – ikke seksuelt, men nyde at jeg havde behageligt tøj på, sad i en god sofa osv. Det har jeg også brugt meget.”  

Er der noget, som har ændret sig i dit liv siden?    

”Kort tid efter at jeg var hos Jakob, fik jeg faktisk en kæreste (dog kun i en kort periode). Jeg slappede mere af omkring mig selv og gav mig lov til at føle kærligheden. Det kan jeg i den grad takke vores samtale for.”

 Test dig selv: Hvad er dit forhold til din krop?

Nyder livet mere

Hvis du stod overfor et menneske, der kæmpede med lavt selvværd, hvad ville dit bedste råd til vedkommende?  

”Jeg ved faktisk ikke, hvad jeg skal komme med af råd, da jeg stadig kæmper med lavt selvværd, men jeg har lært at slappe mere af og tænke mindre over tingene.”

“Det med at nyde mig selv og mit liv og mærke efter, det har helt klart hjulpet mig lidt videre, så det råd vil jeg give videre.”