Om Jakob Olrik

Jakob Olrik (født 1973) er en dansk forfatter og debattør der har udbredt sin viden på det kultur sexologiske område i de danske medier siden 2006.

Han startede sin karriere som producer for teatergruppen Antropopiselskabet i 1994. Han har sidenhen beskæftiget sig med markedsføring, PR, tv-produktion og ejendomsudvikling.

I 2001 producerede han SF’s folketingsvalg kampagne og i 2010 blev han kåret af sammenslutningen af public service-tv EBU.

Sexologi
Gennem studier af forskellige seksualitetskulturer rundt i verden, har Jakob Olrik opnået bred viden inden for feltet sexologi. I 2006 var han medstifter af sexolog- og parterapiuddannelsen i Villa Wilder på Christianshavn, hvor han var rektor frem til 2009.

Jakob beskæftiger sig blandt andet som foredragsholder og har siden 2013 turneret Danmark rundt med showene Kvinde, kend din mand og Mer’ og bedre SEX. Der er set af mere end 50.000 danskere.

Medier
Jakob var vært og konceptudvikler på det prisbelønnede DR2-program I seng med DR2, og har desuden medvirket i flere TV-programmer som Zulu Djævleræs, Spiegel TV, ZDF i Tyskland, Red Bull-TV i Østrig. Senest har han kunne opleves i i DR1’s Kender du typen (2016).

Jakob har ved flere lejligheder deltaget i Radio24syv, P1 og er fast ugentlig gæst på Nova FM i Aftenklubben.

Jakob er fast debbatør på Politiken, Euroman, Jyllandsposten, Information og har udgivet artikler ved instituttet for fremtidsforskning Scenario.

Iværksætteri
Jakob Olrik er stifter af selskaberne Factory Group, Villa Wilder, legalizer, Joan Ørting aps og Olrik Consult.

Jakob Olrik har desuden været direktør for eventbureauet “Under Overfladen” (2013-2014), der havde til huse på Det Gamle Danmarks Akvarium i Charlottenlund. Her var han initiativtager til en række kulturelle events og aktiviteter som for eksempel foredragsfestivalen Talebobler i Akvariet og Frost-festivalen.

Fofatterskab

“Mer’ og bedre sex” v. Gyldendal (2010)

“Kvinde, kend din mand” v. Politikens Forlag (2013)

“Natsværmer” v. Politikens Forlag (2016)