Er hun den rigtige?- Når forelskelsen har lagt sig

Det kan du først svare på, når forelskelsen har lagt sig en smule, og du som nævnt f.eks. kan overveje, om hun kunne være din ven. Vores venner har vi jo ikke mødt gennem en stormende forelskelse. Dem møder vi og bliver venner med, fordi man har nogle fælles værdier, fælles interesser, fælles oplevelser, og hvad ved jeg. Vi har valgt vores venner, og man skal i virkeligheden også på lidt samme præmisser vælge sin partner.

Og du kan sagtens holde forelskelsen i kog, mens du gør det.

Og er hun bare helt fantastisk, kan det være en rigtig god ide, at man helt i starten af forholdet – før hun begynder at fantasere om, at I er kærester, og i sit indre har flyttet rundt på alle møblerne i din lejlighed, der i hendes drømmeunivers snart skal være ”jeres” – tager en snak om paradokser.

Hvad er det I leder efter i hinanden?

For eksempel vil vi mænd dybest set gerne have en jasiger. En, der synes, vi er den stærkeste, klogeste mand og verdens bedste elsker, som kvinden hele tiden ser op til og beundrer.

Men når vi så finder hende, så går der ikke længe, før vi synes, det er irriterende, at hun ikke er lidt mere selvstændig. At hun ikke selv kan tage en beslutning og fylde sit eget liv ud.

Vi vil meget gerne fylde hende ud, men ikke hele hendes tilværelse.

Og hov, hvor blev vores drøm om jasigeren så af?

En anden ting, vi også godt kan lide, er, at hun gør noget ud af sig selv. Hun dresser sig op, sætter håret, tager lækkert undertøj og tøj på. Hun må gerne spille op til os.

Men hun skal også samtidig være helt naturlig. Og det kan faktisk godt være lidt svært i stiletter og med en halv liter parfume hældt over sig.

Så er det utrolig vigtigt for os, at hun ejer diskretion. Hun må aldrig udstille os over for andre, og hun skal kunne lave et totalt backoff og respektere, at vi har et privatliv.

På den anden side skal hun også give os udfordring på det følsomme område. Vi vil gerne kunne have en dialog med vores kvinde om følsomme emner, vi ikke kan tale med andre mænd om.

Igen et paradoks. Samtidig med at hun skal tage aktivt del i at løse vores problemer, må hun for alt i verden ikke blande sig for meget!

På samme måde er kvindernes verden og forventninger til en partner fyldt med paradokser.

Hun vil gerne have en velafbalanceret, hel og selvstændig mand. Han har sin egen vilje og opfylder sit eget liv. Men så snart man er partnere, skal han tænke ”vi” og være primus motor i at få forholdet til at fungere. Tage sit ”vi”-ansvar.

Han skal være en tyr i sengen. Machomanden, der lige ved, hvordan han vender og drejer hende, så hun kan få den ene orgasme efter den anden. Og bagefter skal han sidde i timer og snakke følsomt med hende om problemer med hendes mor og hendes job!

Og sådan er det!

Kærligheden og forventningerne til parforholdet er fyldt med paradokser. Vi har dem alle sammen.

Det bedste, man kan gøre, er at få talt om dem. Grint af dem. Og få dem frem i lyset, så man senere kan tage det til efterretning og tale om det igen, når et paradoks dukker op.

Hvis vi ikke forstår hinandens paradoksale forventninger og er åbne om det, så går det galt, og vi ender med det, vi allernødigst vil have: den sure kone!

Man skal kunne rumme de mange modsætningsforhold, der er i ens partner og en selv, hvis man vil have et godt parforhold og vil have forholdet til at fungere.

50% af alle gifte bliver skilt. Og den statistik dækker jo slet, slet ikke over, hvor mange der så går fra hinanden, før de er blevet gift.

Vi får større erfaring med, hvordan man bliver skilt og går fra hinanden, end med hvordan man får et parforhold til at fungere.

Får du ikke tidligt bragt en sjov samtale om paradokser på bane, risikerer du, at hun vil gå og bebrejde dig alt det, du IKKE gør, frem for at rose dig for alt det, du gør!

Hun må gerne vide, at du som alle andre mænd er en neandertaler, der gerne vil have en hengiven kvinde, der konstant roser dit storhedsvanvid. Ellers forstår hun ikke, hvorfor du ikke lever op til alle hendes andre forventninger.

Det sværeste i et parforhold er alle kompromiserne. Dem bliver man nødt til at indstille sig på. Men forstår man ikke hvorfor, så går det helt galt … også i soveværelset!

5 hurtige tips

1. Lad være med at tage store beslutninger, når du er forelsket.

2. Forklar hende tidligt, at du ikke forstår kvindernes regler om, hvornår man er kærester – at det mener du, er noget, man aftaler, og ikke noget, der pludselig sker!

3. Overvej, om hun ville være en potentiel ven, hvis I ikke havde sex sammen.

4. Få en snak om kærlighedens paradokser.

5. Og frem for alt … NYD FORELSKELSEN!